Foto: Christian Pfeiffer

Burgeraanhouding: Bewoner Vogelpan pakt inbreker

  Politie

HILVERSUM - Een bewoner van de Vogelpan heeft maandag, even na 20.00 uur, een woninginbreker op heterdaad betrapt. De Hilversummer wist de inbreker te overmeesteren en heeft de verdachte overgedragen aan de politie. Een dappere actie, zo meldt het politiekorps vandaag.

De man was een paar uur van huis toen hij even na 20.00 uur thuiskwam. Op het moment dat hij naar het complex liep, zag de Hilversummer een persoon uit het raam van zijn woning klimmen. De bewoner probeerde inbreker tegen te houden, maar deze poging lukte niet.

Niet opgeven
Van opgeven wilde de Hilversummer niet weten. Hij rende de verdachte achterna. Eenmaal op straat gleed de vluchtende indringer uit, waardoor de bewoner hem alsnog in de kraag kon vatten. 

Rugzak
Totdat agenten ter plaatse waren, hield hij de verdachte vast. Agenten hebben de 24-jarige man uit De Meern meegenomen voor verhoor. De man bleek een rugzak bij zich te hebben met daarin een gestolen laptop. Ook zaten er sieraden, contant geld en een spelcomputer in, die hij had gestolen. De verdachte zit nog vast. 

Wetboek
"Het optreden van de bewoners was moedig en zeer adequaat", zo meldt de politie. "Hij stond in zijn recht toen hij de vluchtende inbreker tegenhield en hem aan de politie overdroeg. Artikel 53 van het wetboek van strafvordering bepaalt dat iedereen die op heterdaad een verdachte betrapt die verdachte mag aanhouden. Belangrijk is dat om een verdachte te overmeesteren niet meer dwang dan nodig gebruikt mag worden", is de nadere mededeling. 

Meer berichten