Foto: Sjoerd Stoop

Maanden na beroving op hoogbejaarde Hilversumse loopt duo tegen de lamp

  Politie

HILVERSUM - Het mag maanden geduurd hebben, maar de politie heeft de jonge overvallers nu dan toch te pakken. Het gaat om twee tieners, die verantwoordelijk zijn voor de beroving van een hoogbejaarde vrouw in Hilversum.

De politie maakt vandaag wereldkundig dat zij de jongen (18 jaar) en het meisje (16 jaar) hebben aangehouden. Dat is vorige week donderdag gebeurd in Nieuwegein. Een melding van verdacht gedrag was de opmaat van hun arrestatie.

Aldi
Op dinsdag 23 april 2019 hield het jonge duo zich op in Hilversum. Zij volgden de hoogbejaarde vrouw naar de Aldi-supermarkt aan het Noordse Bosje. Als de Hilversumse de supermarkt uitloopt, blijven de jongen en het meisje haar volgen.

Pinnen
Op de 's-Gravelandseweg slaan ze toe. Ze beroven de vrouw van haar handtas met daarin onder andere haar pinpas. Op diezelfde dag wordt er tweemaal een geldbedrag van de rekening gehaald van het slachtoffer. Het pinnen gebeurt in Utrecht.

Beelden
Uiteindelijk heeft de zoektocht naar het tweetal met onder meer aandacht voor deze zaak in Bureau NH vruchten afgeworpen. In dit programma zijn beelden vertoond van de verdachten. Via een tip is de identiteit van beiden bekend geworden.

Meer berichten