Afbeelding
Foto's: © Bastiaan Miché
Update

Twee verdachten opgepakt voor beroving in Hilversum

Politie

HILVERSUM - Twee mannen, die vlak daarvoor een man zouden hebben beroofd op de Weg over Anna's Hoeve, zijn kort daarna aangehouden in een snackbar aan de Kamerlingh Onnesweg. Dat zegt een politiewoordvoerder.

De twee daders bedreigden aan het einde van de middag/begin van de avond een man met een wapen en gingen er met onbekende buit vandoor. Het slachtoffer raakte daarbij gewond. Onduidelijk is nog hoe erg hij eraan toe is. 

Wel was hij (of een getuige) zo slim om het kenteken van de wagen, waarmee de daders wegreden, te noteren. Daardoor kon de politie de verdachten al snel lokaliseren: Cafetaria 't Kamrad aan de Kamerlingh Onnesweg. Daar waren op dat moment meerdere bezoekers aanwezig. Zij moesten allen het pand verlaten, waarna agenten de twee verdachten eruit konden pikken. 

Een medewerker van de snackbar, gevestigd naast de brandweerkazerne, vertelt rond 19.45 uur dat de zaak vanaf de aanhouding - rond 17.30 uur - dicht en niet meer open ging. "Mensen waren rustig aan het eten toen het gebeurde. Voor hen is het heel vervelend. Verder is het allemaal buiten gebeurd."

Volgens de medewerker komt in ieder geval één van de daders weleens vaker bij haar in de zaak. "Zij waren heel nonchalant aan het eten. En ineens zie dan dat wapen, dat bleek een nepwapen te zijn, op een stoel liggen en nog een zak met coke." 

Voor de snackbar zelf is het incident, waarmee het verder niets te maken had, vervelend. Bovendien werd er na de arrestaties niets meer besteld. "Maar morgen zijn we gewoon weer open", besluit de medewerker. "Dan kunnen de mensen gewoon weer hun patat bestellen."


Uit de krant