Afbeelding
Foto: Politie

Weer vernielingen bij school in Kerkelanden

Politie

HILVERSUM - Opnieuw zijn er vernielingen gepleegd bij een school in Kerkelanden. Vandaag meldt de Politie Hilversum dat er maandagavond een groep jongeren huis heeft gehouden op de locatie aan de Kloosterlaan.

De melding van de vernielingen kwam maandag 6 april omstreeks 23.30 uur binnen bij het politiekorps. Naar verluidt zou de groep geprobeerd hebben een ruit in te gooien en is beplanting rondom de school losgetrokken.

Het is niet voor het eerst dat er bij deze school in Kerkelanden vernielingen worden gepleegd. Tijdens de laatste jaarwisseling was het onder meer bal bij de Augustinusschool. Meerdere ruiten sneuvelden toen. Voor de school was het toen een hele kunst om alles op de rit te hebben om de scholieren weer te kunnen verwelkomen na de kerstvakantie.

De daders zijn nog niet in de kraag gevat. De politie hoopt dat getuigen zich willen melden via 0900-8844. Tevens doet het korps een beroep op de jongeren zelf om zich te melden. 

Vandaag meldde deze krant al dat het niet zo lekker loopt in Kerkelanden. Van de week heeft een groep jongeren een spoor van vernielingen achtergelaten en een man mishandeld. Het is onduidelijk of het vandalisme bij de school met het hierboven geschetste verhaal verband houdt.

Uit de krant