Afbeelding
Foto: Politie

Jacht politie op kettingrukker duurt voor

Politie

HILVERSUM De politie is er nog altijd niet in geslaagd om de zogenaamde 'kettingrukker' (of kettingrover) te achterhalen. Een getuigenoproep afgelopen weekend waarbij beelden van de man zijn getoond, heeft al wel achttien tips opgeleverd.

Een aantal namen is daarbij genoemd, maar - zegt een woordvoerder - de gouden tip zit daar niet tussen. "Maar we zijn hoopvol", zegt de zegsvrouw. 

De man was de voorbije weken in meerdere plaatsen in 't Gooi en Utrecht actief. In het voorbijgaan rukte hij sieraden van de hals van slachtoffers: vrouwen van 65 jaar en ouder. De man sloeg sowieso al veertien keer toe, onder meer Bussum en Hilversum. De laatste melding komt vanuit Breukelen - op 5 juli - toen een bejaarde vrouw op straat werd beroofd van haar ketting.

(Tekst gaat verder onder de foto)


Politie

In het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht waren afgelopen weekend duidelijke beelden te zien van de dader. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe hij op zaterdag 27 juni een vrouw berooft in de Bilt (zie foto hierboven). Daarnaast zijn er beelden uit Bunschoten (foto hieronder) waar de verdachte goed in beeld te zien is, op deze beelden is te zien hoe hij achter het slachtoffer aanloopt. Op de beelden draagt de verdachte soortgelijke kleding en rijdt hij op een zelfde type scooter. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


Politie

De dader heeft een lichte huid, is rond de 1.80 meter lang, had een rood petje op en droeg een lichtgrijze sweater met capuchon. Hij is weggereden op een donkere scooter. De werkwijze en het signalement lijken overeen te komen met eerdere straatroven in de regio. Overigens zijn ook buiten de regio meerdere meldingen van soortgelijke berovingen gedaan. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende meldingen en of het hier om dezelfde dader kan gaan.

Incidenten
23 juni rond 12.15 uur op de Dorser, Leusden.
24 juni rond 10 uur op de Kuyperstraat, Bunschoten.
24 juni rond 14.40 uur op de Korte Dreef, Driebergen.
24 juni om 17.10 uur, Eiberlaan, Hoevelaken.
25 juni tussen 10 en 10.30 uur op de Berlagestraat te Huizen.
25 juni tussen 15.30 en 16 uur op de Arnhemsebovenweg te Zeist.
26 juni 10.50 uur, Jacob van Lenneplaan, Baarn.
26 juni 11.00, Vierkante Bosje, Eemnes.
26 juni rond 12 uur, Varenstraat, Soest.
26 juni rond 14 uur, Ceintuurbaan, Bussum.
26 juni tussen 16.05 en 16.20 uur op de Oude Amerfoortseweg te Hilversum.
27 juni tussen 10 en 10.15 uur op de Looydijk in De Bilt.
28 juni 17.00 uur op de Moerasvaren, Vleuten.
5 juli 16.00 uur op de Looijersdijk in Breukelen

Uit de krant