Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Bewoners bedreigd met vuurwapen bij inbraak Daltonstraat

Politie

HILVERSUM - De zogenaamde ‘overvaller’ die donderdagmorgen vroeg werd gespot bij een woning aan de Daltonstraat heeft de bewoners bedreigd met een vuurwapen. Dat meldt de politie. 

Rond 5.00 uur hoorden de bewoners gerommel. Ze gingen naar beneden om poolshoogte te nemen en troffen een man die hen bedreigde met het wapen. De man ging er vandoor en rende in de richting van de Musschenbroekstraat, mogelijk in het gezelschap van meerdere personen. De bewoners bleven geschrokken, maar gelukkig ongedeerd achter. 

Door de politie is in de omgeving gezocht, onder andere met een politiehond, maar heeft de man helaas niet meer aangetroffen. Politiemensen zijn druk bezig met een buurt- en sporenonderzoek en ook worden camerabeelden uitgekeken. Wie de man heeft gezien, mogelijk met anderen, wordt verzocht zich te melden. Dat kan ook anoniem via www.meldmisdaad.nl.

Signalement
De dader is een man van ongeveer 25 jaar en heeft een licht getinte grauwe, gladde huid. Hij is ongeveer 1,80 meter lang en heeft een wat ‘ielig postuur’, een opvallend grote neus en opvallend grote ogen. Hij sprak Nederlands met een accent, droeg een donkergrijze hoodie waarvan de capuchon gemaakt is van softshell, met op de linkerborst rode sierletters. Hij had gezichtsbedekking.

Uit de krant