Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Broertjes sluit wietappartement Kapittelweg

Politie

HILVERSUM - Een appartement aan de Kapittelweg is donderdag voor de duur van drie maanden gesloten op last van burgemeester Pieter Broertjes. Aanleiding voor het sluiten was het aantreffen van een volledig functionerende en bedrijfsmatige hennepkwekerij afgelopen augustus.

“De installatie was nog in werking tijdens het politieonderzoek. De politie vermoedt daarmee dat er kort voor het onderzoek geoogst is en er zijn aanwijzingen dat er langer dan een jaar hennep is gekweekt”, aldus de gemeente in een persbericht. Broertjes sluit de woning om zo de openbare orde en veiligheid en het leefklimaat in de buurt te herstellen.

Sluiting woning
De burgemeester heeft de bevoegdheid een pand te sluiten wanneer er drugs worden verstrekt, verkocht, afgeleverd of aanwezig is in een woning. “Een hennepkwekerij van deze grootte is ernstig. Een hennepkwekerij levert een groot gevaar op voor de openbare orde en veiligheid en het leefklimaat in de buurt. Een “rustperiode” is noodzakelijk om dit te herstellen”, aldus Broertjes.

Uit de krant