Flink wat politie op de been na de overval op de supermarkt aan de Gijsbrecht van Amstelstraat in juli.
Flink wat politie op de been na de overval op de supermarkt aan de Gijsbrecht van Amstelstraat in juli. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Twee jongens aangehouden voor gewapende overval op Albert Heijn Gijsbrecht

Politie

HILVERSUM De politie meldt dat er twee jongens van zeventien jaar zijn  aangehouden. Het duo wordt verdacht van het plegen van een gewapende overval te hebben gepleegd op de Albert Heijn op de Gijsbrecht van Amstelstraat. Tevens zouden zij maanden later een zestienjarige jongen beroofd hebben op het Marktplein.

Het gaat om een zeventienjarige jongen uit Zeist en een leeftijdsgenoot uit Hilversum, zo laat het politiekorps vrijdag weten. Het tweetal kwam naar voren tijdens het rechercheonderzoek. De Zeister is woensdag 30 september aangehouden. Een dag later moest zijn kompaan uit Hilversum mee naar het politiebureau. 

De Hilversumse supermarkt werd op zaterdag 11 juli vlak voor sluitingstijd - omstreeks 21.50 uur - overvallen door twee jonge mannen. Zij bedreigden het personeel met wapens en gingen er uiteindelijk met geld vandoor.

Bijna twee maanden later, namelijk woensdag 9 september, vond er een straatroof plaats op het Marktplein. Rond 22.15 uur werd een zestienjarige jongen onder bedreiging van een mes beroofd. Hij moest zijn telefoon, horloge en schoenen afgeven. “Eén van de verdachten wordt ook verdacht van bedreiging van het slachtoffer van de straatroof nadat deze zich bij de politie gemeld”, aldus de politie. 

De jongens zitten nog vast en zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.


Uit de krant