Burgemeester Broertjes.
Burgemeester Broertjes. Foto: Bastiaan Miché

Broertjes sluit nu weer een drugswoning aan de Kapittelweg

Politie

HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes heeft voor de tweede keer deze week een drugswoning gesloten. Dit keer gaat het om een woning aan de Kapittelweg; voor drie maanden. Woensdag al maakte de gemeente bekend dat een woning aan de Bussumerstraat voor zes maanden op slot ging. 

In de woning aan de Kapittelweg werd op 27 augustus een volledig functionerende hennepkwekerij aangetroffen. Een rustperiode is volgens Broertjes noodzakelijk om de openbare orde en veiligheid, en het leefklimaat binnen dit woningencomplex te herstellen.

De burgemeester heeft de bevoegdheid een woning te sluiten wanneer er in een woning softdrugs wordt gemaakt, bewerkt of verkocht. “Dit pand kreeg naamsbekendheid en dat moeten we te allen tijde doorbreken. Drugs levert een gevaar op voor de openbare orde en veiligheid in Hilversum. Een rustperiode is noodzakelijk om de openbare orde en veiligheid, en het leefklimaat in de buurt te herstellen.” 

De woning wordt met ingang van donderdag 8 oktober voor de duur van drie maanden gesloten. Mogelijk is hier sprake van ‘ondermijning’.

Dat is inmiddels het tweede ‘wietappartement’ aan de Kapittelweg dat Broertjes tijdelijk sluit. Op donderdag 17 september gebeurde dat al voor een andere woning, waar op maandag 17 augustus een volledig functionerende en bedrijfsmatige hennepkwekerij werd aangetroffen. 

Uit de krant