Politie uit meerdere gemeenten kwam vannacht naar het bouwterrein.
Politie uit meerdere gemeenten kwam vannacht naar het bouwterrein. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Twee arrestaties bij illegaal feest op bouwterrein in Anna’s Hoeve

Politie

HILVERSUM - De politie heeft vannacht twee arrestaties verricht bij een illegaal feest op het HOV-bouwterrein in Anna's Hoeve. Agenten hebben de DJ meegenomen en een vrouw die een van de wetsdienaren mishandelde.

Het bleek even na 2.00 uur foute boel te zijn op een bouwterrein langs de A27. Het was de hele avond al een komen en gaan van taxi's, voornamelijk uit Amsterdam. Op de parkeerplaatsen rondom het natuurgebied en bij sportvereniging Wasmeer was het vol met auto's. 

Een politiemacht met agenten uit verschillende gemeenten heeft vannacht een einde gemaakt aan dit illegale feest. Volgens het Hilversumse politiekorps ging het om zo'n driehonderd feestvierders. De bezoekers van dit illegale feest kregen het verzoek om het gebied snel te verlaten en naar huis te gaan. De meesten gaf daar goed gehoor aan. 

Schop
Twee personen moesten dus mee naar het politiebureau. Naast degene die de muziek verzorgde, ging het om een vrouw. Zij werkte allesbehalve mee en gaf een agente een schop. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt, zo meldt het korps. Tevens is één personenauto in beslag genomen en afgesleept.

"Het is levensgevaarlijk om je in het donker op een bouwterrein én langs het spoor te begeven", meldt de politie deze morgen op een van haar social mediakanalen. "Een berg afval bleef achter in de natuur en zal later vandaag moeten worden opgeruimd." 

(Tekst gaat onder de foto verder)


De feestvierders lieten veel vuil liggen. Foto: Politie Hilversum

Een nacht eerder was het overigens raak in Naarden, waar 150 mensen aan het feesten waren onder een fietsviaduct. "we snappen dat het voor iedereen zware tijden zijn", aldus de politie Hilversum. "De coronacrisis duurt nu ruim een half jaar en de huidige cijfers van het RIVM zijn weinig bemoedigend. Nu is wél de tijd om vol te houden, voor elkaar, voor het zorgpersoneel, maar ook voor de horeca en de evenementen die we nu zo missen", klinkt het stichtelijk vanuit het politiekorps.


De meeste feestvierders vertrokken meteen op verzoek van de politie. Foto: Politie Hilversum

De ochtend na het feest; overal ligt er nog troep.

Uit de krant