Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Update

Ravage na plofkraak op geldautomaat bij Winkelcentrum Kerkelanden

Politie

HILVERSUM - De ravage bij Winkelcentrum Kerkelanden is groot na de plofkraak van afgelopen nacht op een geldautomaat van de SNS Bank. Onduidelijk is nog of er geld is buitgemaakt. De politie is op zoek naar de twee of drie daders. 

De politie kreeg donderdag rond 2.30 meldingen van harde knallen. Getuigen zagen vervolgens twee of drie personen wegrijden op een scooter. Deze reed over het fietspad door de wijk Kerkelanden in de richting van de Vreelandseweg. De politie ging direct ter plaatse. 

Snel werd het duidelijk dat het om een plofkraak ging. Naast de kapotte gevel zijn ook ruiten van andere panden gesneuveld. Verschillende specialisten van de politie werden opgeroepen. Ook de brandweer en EOD arriveerden. Uit voorzorg werd een ambulance opgeroepen.

Ondanks een zoektocht naar de verdachten op de motorscooter zijn zij niet meer gevonden. Het is nog onduidelijk of er iets is buitgemaakt. De omgeving van de automaat is afgezet en een technisch onderzoek is opgestart. Ook zal er een buurtonderzoek plaatsvinden.

Iets gezien?
Rechercheurs willen graag de hulp van omwonenden inroepen en komt graag in contact naar getuigen. Verder is de politie op zoek naar omwonenden die een camera aan hun woning hebben hangen of mensen die de verdachten op een scooter hebben zien rijden. “Het is mogelijk dat die scooters ergens gedumpt zijn of ingeladen in een voertuig. Het kan ook dat iemand iets is opgevallen in de omgeving van de automaat. Er zijn veel puzzelstukjes die ons naar de daders zouden kunnen leiden. Alle informatie helpt.”

Er zijn misschien ook mensen, wellicht uit de directe omgeving van de daders, die weet hebben van deze plofkraak, maar deze informatie, uit angst, niet kunnen delen. Voor deze mensen staat ons Team Criminele inlichtingen klaar. Anoniem melden kan online via Meld Misdaad Anoniem of 0800-7000.

Dat er een plofkraak is bij het winkelcentrum is nieuw. Wel was er al in 2010 en 2015 een ramkraak. 

Zie ook ‘Nog nooit in mijn leven zo geschrokken’

Uit de krant