Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Illegaal feest van jongeren in Hilversum voorkomen

Politie

HILVERSUM - De politie heeft zaterdagavond in Hilversum een illegaal feest van jongeren voorkomen. Dat schrijft de gemeente donderdag in haar wekelijkse corona-overzicht.

In het bericht staat dat via een boa het signaal kwam dat er mogelijk een feestje in Hilversum zou zijn. “Er is contact gezocht met de verhuurder en verschillende huurders van het pand. De politie heeft een poster opgehangen en aangegeven op de hoogte te zijn van het voornemen. Die avond hebben de politie en de boa’s verscherpt toezicht gehouden op het pand; er is geen feest gegeven.”

Omdat er niemand kwam, aldus een gemeentewoordvoerder, zijn er ook geen boetes uitgedeeld. Wel is de eigenaar van het pand gewaarschuwd. Waar het feestje zou zijn, wil de zegsvrouw niet zeggen. 

Duidelijk is wel dat de gemeente bij signalen van illegale feestjes, zeker na het illegale feest van eind oktober, er nu bovenop zit. “Het is lastig om erachter te komen, omdat dit soort feestjes wordt georganiseerd binnen besloten social mediagroepen. Maar als er dan signalen binnenkomen, nemen we dit zeer serieus. Ook houden we bepaalde plekken, zoals viaducten, nauwlettend in de gaten.”

Uit de krant