Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Broertjes sluit drugswoning Daltonstraat

Politie

HILVERSUM - Een woning aan de Daltonstraat is vrijdag voor de duur van zes maanden gesloten op last van burgemeester Pieter Broertjes. Tijdens een onderzoek van de politie Midden-Nederland op 5 oktober is in de woning in Hilversum-Oost een grote hoeveelheid drugs gevonden.

Een rustperiode is volgens de gemeente noodzakelijk om de openbare orde en veiligheid in het pand en de directe omgeving te herstellen.

De burgemeester heeft de bevoegdheid een woning of pand te sluiten wanneer er drugs worden gemaakt, bewerkt of verkocht. “In de woning zijn grote hoeveelheden contant geld aangetroffen en harddrugs, maar ook spullen die gebruikt worden bij het maken en bewerken van harddrugs. Sluiting is noodzakelijk om de openbare orde en veiligheid in de woning en omgeving van de woning te herstellen”, aldus Broertjes.

Mogelijk is hier sprake van ‘ondermijning’. Daarvan is sprake wanneer de bovenwereld en de onderwereld met elkaar verweven worden. Criminelen gebruiken bijvoorbeeld bedrijfspanden of woningen voor illegale activiteiten, zoals de handel in drugs of de productie ervan. Met alle gevolgen van dien voor de veiligheid van inwoners.

Uit de krant