Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Politie beëindigt oud- en nieuwfeest in Loosdrecht

Politie

WIJDEMEREN - Ook in de gemeente Wijdemeren is de jaarwisseling rustig, maar niet zonder incidenten, verlopen. Zo moest de politie onder meer ingrijpen bij een feest in Loosdrecht waar dertig mensen aanwezig waren. 

Uit de voorlopige rapportages van de toezichthouders, boa’s en de politie blijkt dat er nauwelijks incidenten waren, meldt de gemeente Wijdemeren. Burgemeester Crys Larson, die zelf met de politie op pad was tijdens oudejaarsavond, is tevreden over het verloop van oud en nieuw: “Mede dankzij de brede inzet en de goede samenwerking, is de jaarwisseling in onze dorpen rustig verlopen. Ik wil vooral onze inwoners danken voorde goed verlopen jaarwisseling. Zij hebben met elkaar gezorgd voor een mooi begin van 2021.”

Ondanks het vuurwerkverbod is er wel vuurwerk afgestoken. Larson vindt het jammer dat niet iedereen zich aan het verbod heeft gehouden. “Gelukkig zijn de ziekenhuizen niet extra belast door slachtoffers.”

Op oudejaarsdag en -avond hebben de gemeentelijke toezichthouders een aantal personen aangesproken vanwege vuurwerkoverlast en kleine brandjes. Er waren hiernaast enkele incidenten in Loosdrecht, waaronder dus het genoemde feest. Dat is door de politie beëindigd.  

De komende dagen inventariseert de gemeente de schade aan gemeentelijke eigendommen zoals afvalbakken, containers en speelvoorzieningen. Er is helaas een aantal bushokjes vernield. Inwoners kunnen ook zelf schade melden bij de gemeente. De herstelwerkzaamheden zetten de gemeente direct in gang. Waar mogelijk wordt de schade verhaald op de dader(s).

Uit de krant