Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Burgemeester Broertjes sluit drugswoning Oosterengweg

Politie

HILVERSUM - Een woning aan de Oosterengweg is donderdag voor zes maanden gesloten op last van burgemeester Pieter Broertjes. Aanleiding is de vondst van een grote hoeveelheid drugs in de woning op 17 oktober. 

De burgemeester heeft de bevoegdheid een woning of bedrijfspand te sluiten wanneer er drugs worden gemaakt, bewerkt of verkocht. “In de woning zijn behoorlijke hoeveelheden harddrugs aangetroffen, maar ook contant geld en een gestolen laptop. Dit is echt een ernstig geval en het is wel duidelijk dat deze woning een rol speelt in de keten van de drugshandel. Sluiting is noodzakelijk om de openbare orde en veiligheid op deze plek en de directe omgeving te herstellen”, aldus Broertjes.

Mogelijk is hier sprake van ‘ondermijning’, aldus de gemeente. Er is sprake van ondermijning wanneer de bovenwereld en de onderwereld met elkaar verweven worden. Criminelen gebruiken bijvoorbeeld bedrijfspanden of woningen voor illegale activiteiten, zoals de handel in drugs of de productie ervan. Met alle gevolgen van dien voor de veiligheid van onze inwoners.

Het is dit jaar voor het eerst dat Broertjes een drugspand (tijdelijk) sluit. In heel 2020 sloot de burgemeester twaalf van dit soort gebouwen, twee keer zo veel als in 2019. 

Uit de krant