Afbeelding

‘Vermoeden dat veel meer dan 38 Hilversumse gezinnen dupe zijn van toeslagenaffaire’

Politie

HILVERSUM - De gemeente Hilversum vermoedt dat veel meer Hilversumse gezinnen het slachtoffer zijn van de kindertoeslagenaffaire dan dat de door de Belastingdienst doorgegeven 38. 

Daarom doet Hilversum opnieuw een oproep aan slachtoffers om zich te melden. Het ministerie van Sociale Zaken heeft gemeenten gevraagd om gezinnen die slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire kinderopvang hulp te bieden. 

De gemeente komt graag in contact met gezinnen die door de toeslagenaffaire in de problemen zijn geraakt. Dit kunnen zowel financiële als psychische problemen zijn, als mensen die door deze toeslagenaffaire hun baan dreigen te verliezen of werkloos zijn geraakt.

Tot nu toe heeft de gemeente met een tiental gezinnen contact. En binnen enkele weken verwacht de gemeente ook de gegevens van de slachtoffers die zich reeds bij de Belastingdienst hebben gemeld, te krijgen. Het gaat in Hilversum om een lijst van 38 gezinnen. Dit is gisteren bekend gemaakt door de VNG. Aanvankelijk kon de belastingdienst deze gegevens niet delen vanwege de privacywetgeving.

Overigens noemde de SP-fractie medio november van het vorige jaar al dat Hilversum 111 gedupeerde huishoudens kent. Het verschil in de doorgegeven lijst aan de gemeente en de cijfers van de SP zou hem zitten in ouders zich al wel gemeld hebben en ouders die zich nog moeten melden.

Wie gedupeerd is door de toeslagenaffaire kan zich via 035-292700 melden bij de gemeente Hilversum. Of stuur een mail naar toeslagenaffaire@hilversum.nl.

Uit de krant