Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Hilversummer rijdt met drank op over snelweg en heeft ook duizenden euro’s op zak

Politie

HILVERSUM - Een 34-jarige Hilversummer is vanwege gevaarlijk rijden uiteindelijk opgepakt en bleek ook nog een enkele duizenden euro’s op zak te hebben.

Afgelopen woensdag kreeg de politie meerdere meldingen van getuigen die zagen hoe de man hard over de A59 in de buurt van Terheijden reed en daarbij gevaarlijke capriolen uithaalde. Uiteindelijk was de auto gecrasht en de bestuurder (de enige inzittende) weggerend. 

De politieheli had de man snel gespot. De agenten vonden de man liggend in de bosjes. Hij bleek gewond te zijn en rook naar het gebruik van alcohol. Hij is aangehouden en hem werd medische zorg aangeboden door personeel van een ambulance, meldt de politie. “Hij weigerde die hulp echter.” 

In zijn zakken vonden de agenten meerdere briefjes contant geld. Dat geld is in beslag genomen. De man kreeg een proces-verbaal voor zijn verkeersgedrag en het rijden onder invloed. De herkomst van de enkele duizenden euro’s wordt onderzocht. “Als blijkt dat dat geld verklaarbaar is krijgt hij het terug.”

Uit de krant