Charlie Aptroot.
Charlie Aptroot. Foto: Provincie Noord-Holland

Charlie Aptroot waarnemend burgemeester van Hilversum als vervanger van zieke Broertjes

Politie

HILVERSUM - Charlie Aptroot is woensdagavond benoemd tot waarnemend burgemeester van Hilversum. De 70-jarige VVD-er neemt vanaf volgende week woensdag de taken over van de huidige burgemeester Pieter Broertjes. 

Broertjes is wegens ziekte en het daarop volgend herstel van een hersenontsteking enige tijd niet in staat zijn functie uit te oefenen. “Met deze waarneming wordt bijgedragen aan de bestuurlijke continuïteit van de gemeente Hilversum en de Veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek, alsmede aan de ruimte voor herstel van burgemeester Broertjes”, is de uitleg van de provincie Noord-Holland. De waarneming geldt met ingang van 19 mei aanstaande tot het moment dat Broertjes zijn werkzaamheden hervat, dan wel uiterlijk 1 september 2021.

Aptroot is sinds mei vorig jaar tot 17 mei aanstaande waarnemend burgemeester van Voorschoten. Daarvoor was hij vanaf 2012 burgemeester van Zoetermeer. Van 2003 tot 2012 was hij Lid van de Tweede Kamer. De waarnemend burgemeester heeft de komende maanden een belangrijke rol in het mede vormgeven van herstelfase en aanpak van de huidige coronacrisis. Niet alleen vanuit de positie van burgemeester van Hilversum, maar ook vanuit de positie van voorzitter van de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek.

(Tekst gaat verder onder de foto)


Met sprongen vooruit

Het herstel van Broertjes gaat voorspoedig, meldt de gemeente Hilversum. Hij heeft ondertussen het ziekenhuis verlaten en is aan het revalideren. Ondanks dat zijn gezondheid met sprongen vooruit gaat, is een geruime tijd voor herstel voorgeschreven. Met de komst van een waarnemend burgemeester kan dit in alle rust gebeuren. 

In een kort bericht aan bewoners, college, gemeenteraad en medewerkers van de gemeente laat de burgemeester het volgende weten: “Graag wil ik alle bewoners, medewerkers, collega’s en iedereen die mij een hart onder de riem heeft gestoken de afgelopen weken, hartelijk bedanken. Het is hartverwarmend en geeft mij enorme kracht. Mijn genezing verloopt goed. De revalidatie is in volle gang. De specialisten geven aan dat het herstel een lange weg is. Het college en de burgemeester van Blaricum Joan de Zwart-Bloch vervangen mij en dat doen zij uitstekend. Een waarnemend burgemeester kan de druk de aankomende tijd voor iedereen verminderen. Dat is een goede beslissing. Ik vertrouw erop dat ik na de zomer in goede gezondheid terugkeer.”

Pieter Broertjes in februari dit jaar. © Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant