Afbeelding
Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Update

Onderzoek naar ‘mogelijk brandend voorwerp’ bij Rembrandthof

Politie

HILVERSUM - De politie is een onderzoek gestart naar het ‘mogelijk brandende voorwerp’ dat woensdagmorgen tegen de pui van de GGZ-instelling Rembrandthof is gegooid. De hoofdingang raakte daarbij behoorlijk beschadigd.

Verder zit de politie nog met veel vragen. Zo is volgens een woordvoerder nog onduidelijk wat er precies tegen het gebouw aan de Laan van Heelmeesters in Hilversum is gegooid. De forensische opsporing doet onderzoek. “Maar alle informatie is welkom.”

Het incident vond plaats rond 6.30 uur vanmorgen. Omwonden schrokken wakker van een flinke knal. Medewerkers ontdekten bij de ingang dat er iets was ontploft en hierdoor een brandje was ontstaan. Met brandblussers wisten zij het vuur te bestrijden. Enkelen van hen ademden daarbij rook in en zijn ter plaatse door de gearriveerde ambulancemedewerkers nagekeken. Niemand raakte verder gewond. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


© Foto Miché / Bastiaan Miché

De aanwezige politie zette vervolgens de omgeving af met een lint en begon een buurtonderzoek. Ook de recherche en forensische opsporing hebben onderzoek gedaan. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden. 

Een woordvoerder van GGZ-centraal kan daar weinig aan toevoegen. “Het heeft zich bij de ingang, net buiten het pand, afgespeeld”, zegt zij. Onduidelijk is ‘hoe nu verder’. “Eerst maar even het politieonderzoek afwachten. Het belangrijkste is dat niemand gewond is geraakt.”

Uit de krant