Afbeelding
Foto: André Verheul

Politie haalt automobilist met ingevorderd rijbewijs opnieuw van de weg

Politie

HILVERSUM - Wie niet horen wil, moet maar voelen is een bekend Nederlands gezegde, dat wellicht opgaat voor een 28-jarige man uit Wijdemeren. Maandagavond is hij voor de tweede keer in vier dagen tijd onder invloed achter het stuur aangetroffen terwijl hij geen geldig rijbewijs heeft.

Agenten zagen de auto met daarin de man uit Wijdemeren rond 23.00 uur over de Vaartweg rijden in Hilversum. Opnieuw hadden de dienders het vermoeden dat de bestuurder achter het stuur zat, terwijl hij alcohol en drugs had genuttigd. Omdat de automobilist de bloedproef weigerde, is dat niet duidelijk. Wel zegt de politie dat deze weigering wordt meegenomen in de tenlastelegging.

Afgelopen vrijdag liep dezelfde bestuurder al tegen de lamp voor hetzelfde. Politie Hilversum maakte op 4 juni, even na 19.30 uur, bekend dat zij zojuist twee bestuurders hadden aangehouden die onder invloed van alcohol en drugs reden door Hilversum. “Een van hen reed bovendien met een ingevorderd rijbewijs”, aldus het korps. Vandaag meldt zij dat het om dezelfde persoon gaat. 

“Bij drugs - en een combi met alcohol - moeten we altijd een bloedproef af laten nemen. Een van de bestuurders weigerde de bloedproef. Deze weigering is strafbaar”, merkte de Politie Hilversum vrijdag op. 

Uit de krant