Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘Fatale brand in woning Kerkelanden bewust aangestoken’

Politie

HILVERSUM - De fatale brand in een woning aan de Lutherhof in Hilversum, waarbij de twee bewoners om het leven kwamen, blijkt bewust aangestoken. Bovendien is het stel voor de brand een aantal keer geïntimideerd.

Dat meldt de politie. De brand in Kerkelanden werd in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 mei aangestoken. Hoewel hulpdiensten die nacht snel ter plaatse kwamen en het echtpaar konden bevrijden, zijn zowel de vrouw als de man later overleden in het ziekenhuis. Het gaat om de 48-jarige Vanessa Vos en 49-jarige Marco Witkamp. Het stel woonde al 24 jaar aan de Lutherhof, waarvan acht jaar als echtpaar.

Brandbare vloeistof
De brand is aangestoken met een brandbare vloeistof, wat een grote steekvlam veroorzaakt. De politie vermoedt dat dit de dader heeft verrast, waardoor hij/ zij brandwonden heeft opgelopen of kleding heeft verschroeid. Het kan ook dat de dader naderhand erg naar rook stonk. Het motief van de dader wordt nog onderzocht. Het stel is voor de fatale brandstichting een aantal keer geïntimideerd, waarbij de woning werd bekogeld met eieren en stenen.

Ook is er in het verleden een dode rat voor hun voordeur gelegd. Het meest recente incident was een week eerder op 20 mei. Die dag werd er een steen door hun woonkamerraam gegooid. Het is niet 100 procent zeker dat deze conflicten ook iets te maken hebben met de brandstichting.

Anoniem informatie doorgeven
De politie komt graag met mensen in contact die mogelijk iets denken te weten over het motief van deze brandstichtingen en intimidaties, de dader, mogelijk lopende conflicten of problemen in het verleden. Ook buurtbewoners die beschikken over bewakingsbeelden worden verzocht contact op te nemen. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem. Op dinsdag 8 juni besteedt de politie extra aandacht aan de zaak in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Uit de krant