Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Twee opgepakte mannen bedreigden automobilist met vuurwapen

Politie

HILVERSUM - De twee mannen die dinsdagmiddag na een conflict in Hilversum werden aangehouden, zouden daarvoor een 54-jarige automobilist met een vuurwapen hebben bedreigd. Beide verdachten, 20 en 26 jaar uit Zeist, zitten nog vast.

Dat meldt de politie woensdagmiddag, nadat dinsdagavond al naar buiten kwam dat er twee mannen waren opgepakt na een conflict in de buurt van het Laapersveld. Getuigen zouden daarbij een vuurwapen hebben gezien, aldus een woordvoerder, al was dat vuurwapen (nog) niet aangetroffen.

Woensdag komt de politie met het bericht dat dinsdag rond 17.15 uur het conflict ontstond toen de automobilist het tweetal aansprak op het maken van foto’s van een woning. Direct ontstond er een escalatie waarbij de 54-jarige man zich ernstig bedreigd zou voelen. Er ontstond vervolgens een handgemeen tussen de twee mannen op de scooter en de automobilist. Die voelde zich daarbij zo bedreigd dat hij een van de mannen een klap gaf. 

De man verklaarde tegenover de politie dat hij werd bedreigd met een vuurwapen. Hierop belde de man direct via 112 de politiemeldkamer en vroeg om dringende politiehulp. Politieagenten die daarop ter plaatse kwamen, wisten in de directe omgeving de twee inmiddels gevluchte verdachten aan te houden. Beide verdachten zijn ingesloten en zitten nog vast. Een vuurwapen was nergens te bekennen. 

In het onderzoek dat daarop volgde, troffen agenten later op straat in nabij gelegen struiken een (vuur)wapen aan. Onderzocht wordt of dit het betreffende wapen is waarmee de man werd bedreigd. Het vuurwapen is overigens nep, aldus een woordvoerder. De politie sluit niet uit dat er getuigen zin geweest van het tumult op straat. Zij worden opgeroepen om zich te melden bij de politie in Hilversum. 

Uit de krant