Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Politie: toestand na ongeval zwaargewonde Hilversumse (17) stabiel

Politie

HILVERSUM - De toestand van het meisje, dat woensdagmiddag na een aanrijding op de Kleine Drift in Hilversum zwaargewond raakte en naar het ziekenhuis werd vervoerd, is stabiel. Het slachtoffer is een 17-jarige Hilversumse. 

Dat antwoordt de politie op vragen van de Gooi en Eembode. Het ongeval ontstond rond 15.40 uur toen de Hilversumse vanaf de Ehrlichstraat de Kleine Drift overstak richting de Lorentzweg.  

De betrokken automobilist is een 38-jarige vrouw uit Naarden. Zij kwam vanuit de Beatrixtunnel gereden en was op weg richting de Jan van der Heijdenstraat. Op de plaats van het ongeval had zij voorrang moeten krijgen van de fietsster, aldus de politie. Vervolgens kreeg zij niet de kans om uit te wijken toen de Hilversumse toch overstak. 

Met de rechter voorzijde van de wagen raakte de bestuurder de achterzijde van de fiets. “Vermoedelijk is het slachtoffer daarna een paar meter door de lucht geslingerd en op straat terecht gekomen”, aldus een woordvoerder. Op de vraag of de automobilist te hard reed, wordt geen antwoord gegeven. 

Uit de krant