Vanessa Vos en Marco Witkamp.
Vanessa Vos en Marco Witkamp. Foto: Opsporing Verzocht

Teller fatale brand in woning Kerkelanden op negen tips

Politie

HILVERSUM - Het politieonderzoek naar de aangestoken brand in een woning aan de Hilversumse Lutherhof, waarbij de twee bewoners overleden, is nog in volle gang. Inmiddels heeft de politie negen tips ontvangen. 

Of daar de gouden tip tussen zit, is niet duidelijk. Ook geeft een politiewoordvoerder ‘in verband met het lopende onderzoek’ geen antwoord op de vraag of er een verband is tussen de eerdere pesterijen richting het stel, de 48-jarige Vanessa Vos en 49-jarige Marco Witkamp, en de fatale brand. “We kunnen alle tips nog goed gebruiken”, aldus de zegsvrouw. “De recherche is heel druk met het onderzoek.”

De brand werd in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 mei aangestoken. Hoewel hulpdiensten die nacht snel ter plaatse kwamen en het echtpaar konden bevrijden, zijn zowel de vrouw als de man later overleden in het ziekenhuis. Vanessa Vos en Marco Witkamp woonden al 24 jaar aan de Lutherhof, waarvan acht jaar als echtpaar.

Vorige week dinsdagavond besteedde de politie aandacht aan de zaak in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Daarin werd verteld dat het stel al voor de brand meerdere malen was geïntimideerd, waarbij de woning is bekogeld met eieren en stenen. Ook is er in het verleden een dode rat voor hun voordeur gelegd.

De brand van eind mei is aangestoken met een brandbare vloeistof, wat een grote steekvlam veroorzaakt. Vermoedelijk heeft dit de dader verrast, waardoor hij/ zij brandwonden heeft opgelopen of kleding heeft verschroeid. Het kan ook dat de dader naderhand erg naar rook stonk.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 12 aug, 11:30
Afbeelding
Orgelconcert in St. Vituskerk door Sander van den Houten Cultureel 12 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
'Nu trekt dit publiek altijd naar Amsterdam en Utrecht en dat is niet nodig' Jonge groep dj’s willen onder de naam Filtrum techno naar Hilversum halen Cultureel 11 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
Invloed corona merkbaar in cijfers geregistreerde misdrijven Meer woninginbraken, maar minder jeugdoverlast en huiselijk geweld in Wijdemeren Politie 11 aug, 16:00
Afbeelding
Automobiliste botst tegen boom en belandt in ‘s-Gravelandsevaart 112 11 aug, 10:00
Afbeelding
Onderdompelen in de natuur tijdens Shinrin-yoku wandeling in Pinetum Natuur en Milieu 11 aug, 09:30
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 11 aug, 08:03
Afbeelding
Wie wordt de Gooi en Omstreken ‘Buur van het Jaar’ 2022? Buurt / wijk 10 aug, 17:20
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief