Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Dealers opgepakt in Hilversum; zorgen bij politie over aanwas jongeren in drugshandel

Politie

HILVERSUM - In een lopend onderzoek naar het dealen van drugs in ‘t Gooi en de Vechtstreek zijn afgelopen week twee mannen opgepakt in Hilversum. Ondanks het succes maakt de politie zich grote zorgen over de aanwas van jongeren in de drugshandel. 

De twee mannen werden afgelopen dinsdag al opgepakt, meldt de politie vrijdagmiddag. Er zou al voor een langere periode door hen worden gedeald. Tijdens een geplande actie, in samenwerking met het Openbaar Ministerie en het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC), zijn dinsdagavond meerdere vermoedelijke deals waargenomen waarbij kopers werden gehoord door de politie. Vervolgens doorzocht de politie meerdere woningen, waarbij het tweetal na een korte achtervolging werd opgepakt. 

In Hilversum werd de verdachte hoofddealer, een 32-jarige man, aangehouden met een hoeveelheid handelsgeld. Bij een andere huiszoeking in Bussum troffen agenten cocaïne en heroïne aan, net als middelen om deze drugs te versnijden en verpakkingsmaterialen voor verkoop. Deze goederen zijn in beslag genomen. 

Tijdens de doorzoekingen is ook een verdachte mededealer aangehouden in Hilversum. In de auto van deze 25-jarige man bevonden zich meerdere bolletjes cocaïne en heroïne. Naast deze drugs is ook zijn auto in beslag genomen. De vermoedelijke dealers zitten nog vast en op verdenking van de handel in verschillende soorten harddrugs. Vandaag worden zij voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De politie benadrukt dat de handel in drugs allerlei ondermijnende criminaliteit met zich meebrengt, zoals bedreigingen, witwassen, geweld en liquidaties. “De onderwereld maakt gebruik van legale organisaties, bedrijven en voorzieningen en dat noemen we ondermijning”, aldus de politie. “Waar we ons het meeste zorgen over maken, is de aanwas van jongeren in de drugshandel. Criminelen ronselen jongeren en zetten hen in voor het plegen van steeds zwaardere misdaden. Met alle gevolgen van dien voor de samenleving én voor de jongeren en hun families.”

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Heerlijke ‘filmmarathon’ Marjoleins Dance Studio in Theater Gooiland Cultureel gisteren
Afbeelding
Gespreksgroep ‘Als genezing niet meer mogelijk is’ bij Viore Zorg 3 jul, 14:00
Logo
Afbeelding
Hilversumse drugsdealer: ‘Ik sprong in het diepe om mijn eigen boontjes te doppen, dat was niet slim’ Politie 2 jul, 11:00
Afbeelding
Amerikaanse grootmeester bespeelt Pierre Palla Concertorgel Cultureel 2 jul, 09:30
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Nienke Feenstra ‘Ik kan gewoon niet tegen onrecht, het zijn de zwakkeren waar ik me druk over maak’ Mensen 2 jul, 08:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 16:02
Logo
Afbeelding
'Een werkdag van twaalf uur is echt geen uitzondering' Ook Hilversumse huisartsen zijn het spuugzat en laten van zich horen tijdens staking Zorg 1 jul, 15:00
Afbeelding
Kleintje Kunst in Hilversum is de gehele zomer weer Pleintje Kunst Cultureel 1 jul, 14:30
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief