Afbeelding
Foto: André Verheul

Politie pakt beschonken bestuurder met twee jonge kinderen in de auto op

Politie

HILVERSUM - De politie heeft afgelopen nacht drie weggebruikers beboet. Het drietal reed rond onder invloed van alcohol en/of drugs, zo laat het Hilversumse korps vandaag weten.

De eerste die spreekwoordelijk tegen de lamp liep, was een 43-jarige bestuurder uit Hilversum. Zijn slingerende rijgedrag op het Achterom was reden voor de agenten de auto aan de kant te zetten. Op het politiebureau, waar de man een blaastest deed, bleek dat hij een alcoholpromillage had van 1 promille. De man had in zijn wagen ook twee kleine kinderen zitten. De agenten hebben naast proces-verbaal ook een zorgmelding gemaakt voor de kinderen.

Deelscooters
Iets later in de nacht kwamen de dienders twee bestuurders tegen op de in Hilversum inmiddels bekende deelscooters. Een 19-jarige beginnend bestuurder uit Hilversum had een alcoholpromillage van 1,3. Dat is ruim boven de toegestane grens van 0,2 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De andere bestuurder van de groene e-scooter maakte zich in eerste instantie nog snel uit de voeten op de Schoolstraat. Langs de Lijn wisten de agenten hem alsnog in de kraag te vatten. Daar is de 27-jarige man aangehouden. Uit de speekseltest testte hij positief op het gebruik van cannabis en de ademtest was positief op het gebruik van alcohol. Op het politiebureau volgde bloedafname.

Uit de krant