Afbeelding
Foto: Politie Eenheid Amsterdam

Megadrugsvondst in De Kwakel; Hilversumse verdachte aangehouden

Politie

HILVERSUM - Er blijkt een Hilversumse link te zijn met de enorme vondst cocaïne en geld in de woonboerderij in De Kwakel. Een van de twee verdachten is een 29-jarige man uit Hilversum, zo blijkt uit de berichtgeving van de politie.

Afgelopen donderdag vond rechercheafdeling FINEC (Financieel Economische Criminaliteit) van de politie Eenheid Amsterdam in het woonhuis meerdere voertuigen en in totaal 2.993 kilo cocaïne. Dat is een geschatte straatwaarde van bijna 200 miljoen euro. En dat was nog niet alles, want in diverse tassen is 11,3 miljoen euro aan cashgeld gevonden. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


Foto: politie eenheid Amsterdam

Verder vonden de agenten in het pand zes (hand)vuurwapens, dempers, munitie en geldtelmachines. Ook trof de politie een keur aan luxe goederen aan, zoals flessen drank met een waarde van duizenden euro’s per fles, een luxe boek van zo’n 12.500 euro en een dure oldtimer. Op meerdere goederen is beslag gelegd.

De bijna 3.000 kilo cocaïne met een straatwaarde van 195 miljoen is één van de grootste drugsvangsten in de geschiedenis van de politie Amsterdam. De aanleiding van het onderzoek lag in langdurig verzamelde en geanalyseerde informatie. 

Huiszoeking in Hilversum
Een 54-jarige man is aangehouden in de woning, waar niemand stond ingeschreven. In Aalsmeer hield de politie in een auto een tweede verdachte aan. Het gaat om een 29-jarige Hilversummer. In het onderzoek is daarom ook een huiszoeking gedaan op een adres in Hilversum. Beide heren zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige handel in verdovende middelen. 

In een persverklaring laat de politie weten dat zij sterke aanwijzingen heeft dat de cocaïne rechtstreeks afkomstig is uit een drugslijn vanuit Zuid-Amerika. De rechter-commissaris heeft gisteren bevolen dat de twee verdachten nog zeker veertien dagen in hechtenis blijven. Zowel de enorme hoeveelheid aan verdovende middelen als het grote bedrag aan contant geld zijn door de politie reeds naar een andere locatie gebracht om te worden vernietigd.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Heerlijke ‘filmmarathon’ Marjoleins Dance Studio in Theater Gooiland Cultureel gisteren
Afbeelding
Gespreksgroep ‘Als genezing niet meer mogelijk is’ bij Viore Zorg 3 jul, 14:00
Logo
Afbeelding
Hilversumse drugsdealer: ‘Ik sprong in het diepe om mijn eigen boontjes te doppen, dat was niet slim’ Politie 2 jul, 11:00
Afbeelding
Amerikaanse grootmeester bespeelt Pierre Palla Concertorgel Cultureel 2 jul, 09:30
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Nienke Feenstra ‘Ik kan gewoon niet tegen onrecht, het zijn de zwakkeren waar ik me druk over maak’ Mensen 2 jul, 08:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 16:02
Logo
Afbeelding
'Een werkdag van twaalf uur is echt geen uitzondering' Ook Hilversumse huisartsen zijn het spuugzat en laten van zich horen tijdens staking Zorg 1 jul, 15:00
Afbeelding
Kleintje Kunst in Hilversum is de gehele zomer weer Pleintje Kunst Cultureel 1 jul, 14:30
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief