Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Politie massaal aanwezig na geweldincident op Keerpunt-Zuid in Hilversum

Politie

HILVERSUM - De politie heeft zondagavond een 61-jarige man na een geweldincident in een containerwoning op Keerpunt-Zuid, de woongemeenschap op de kruising van de Loosdrechtseweg en Diependaalselaan in Hilversum, aangehouden. 

Rond 22.00 uur kreeg de politie de melding van een fysieke bedreiging. Agenten kwamen vanwege ‘het gevaar’, zoals een woordvoerder zegt, massaal ter plaatse. Daarbij droegen sommigen kogelwerende vesten, al zou er uiteindelijk geen vuurwapen in het spel zijn geweest. Uiteindelijk is een 61-jarige man aangehouden.

Zorgmanager Harro Koeleman van Kwintes laat weten dat deze man geen bewoner is van het complex, maar wel een bekende van de politie. “Vandaar dat zij stevig hebben uitgerukt. Wij zijn nu bezig met de aangifte. Er hoefde verder niemand naar het ziekenhuis, maar dit incident is wel heel pittig en vervelend. Dat is de buurt niet gewend.”

Keerpunt Zuid werd eind 2016 geopend met de gedachte dat niemand op straat hoeft te leven. Op het terrein aan de Loosdrechtseweg staan meerdere wooncontainers, bedoeld voor mensen die jarenlang op straat hebben geleefd en onder moeilijke omstandigheden. De bewoners krijgen begeleiding bij het wonen van het RIBW, Jellinek, Leger des Heils en GGZ centraal.

Uit de krant