Afbeelding
Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Korte tijd extra politie voor NOS-gebouw op Media Park na ‘serieuze melding’

Politie

HILVERSUM - Toch weer enige ophef vrijdagmiddag op het Media Park. Dit keer stond er extra politie voor het NOS-gebouw na een, aldus een woordvoerder, ‘serieuze melding’. 

De hoofdingang van het gebouw was ruim een uur afgesloten, al konden medewerkers/schoonmakers wel gewoon het pand verlaten. De politie laat verder weten dat de dreigende situatie niets te maken had met de gebeurtenissen eerder deze week rond RTL Boulevard.

De politie wil verder niets kwijt over de aard van de melding - behalve dat deze ‘serieus’ is - maar meldt dat de melder bekend is. Inmiddels is er geen sprake meer van dreiging door deze persoon. Er is niemand aangehouden, aldus een woordvoerder. 

Het Media Park is momenteel sowieso extra beveiligd, zichtbaar en onzichtbaar, en door de gemeente Hilversum voor onbepaalde tijd bestempeld als zogenaamd ‘veiligheidsrisicogebied’. Dat heeft dan weer te maken met de verhuizing vanuit veiligheidsoverwegingen van RTL Boulevard van Amsterdam naar Hilversum. Het televisieprogramma ontving op de oude locatie bij het Leidseplein een bedreiging van een onbekende persoon of groep.


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant