Mallorca.
Mallorca. Foto: Evgeni Tcherkasski/Pixabay

OM start zelf onderzoek naar fatale vechtpartij met Gooise reljeugd in Mallorca

Politie

HILVERSUM - Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland start nu ook een onderzoek naar de fatale mishandeling van vorige week in Mallorca, waarbij een grote groep jongeren uit Hilversum en Bussum betrokken zou zijn. 

Dat bevestigt een woordvoerder tegenover de Gooi en Eembode. “Wij doen onderzoek naar het incident. Er is een Nederlands slachtoffer en mogelijk Nederlandse verdachten en dan zien wij rechtsgronden om onderzoek te doen.” 

De jongeren uit Hilversum en Bussum, tussen de 18 en 20 jaar, zouden op 14 juli Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen zwaar hebben mishandeld. Het slachtoffer zakte naar de grond en werd, blijkt ook uit schokkende beelden die op internet te zien zijn, een paar keer tegen zijn hoofd geschopt. Een paar dagen later overleed het slachtoffer aan de gevolgen van het opgelopen hersenletsel.

Halsoverkop
De Spaanse politie wilde de groep afgelopen week aanhouden in een vakantiewoning vlakbij Palma, maar twaalf van de dertien verdachten waren halsoverkop terug naar Nederland gevlogen. Een van de jongens uit de groep was er nog wel om de sleutels van het appartement waar de groep verbleef weer in te leveren. Hij werd uiteindelijk opgepakt en verhoord door de Spaanse politie. Ondertussen is hij weer vrijgelaten omdat op beelden te zien is dat hij geen grote rol zou hebben gespeeld bij de vechtpartij.

Volgens plaatselijke media zijn er acht verdachten geïdentificeerd, meldt het ANP. Het OM doet over de identiteit van de verdachten geen uitspraken. Ook kon het OM nog niet zeggen of de verdachten in Nederland vervolgd worden in plaats van in Spanje, al ligt het initiatief bij de Spanjaarden. Het incident vond immers daar plaats. Het onderzoek van het OM loopt parallel aan dat van de Spaanse justitie.

Uit de krant