Afbeelding
Foto: Pixabay

Meerdere getuigen leggen verklaring af over ‘Mallorca-geweld’

Politie

HILVERSUM - In zaak rond de fatale mishandeling van de 27-jarige Carlo Heuvelman op het Spaanse eiland Mallorca, waarin meerdere jongeren uit Hilversum en Bussum als verdachte bij betrokken zouden zijn, zijn inmiddels meerdere getuigen in Nederland gehoord. Sommigen van hen hebben zichzelf gemeld. 

Dat meldt het Openbaar Ministerie. “Op korte termijn zullen nog meer getuigen worden gehoord. De hulp van de getuigen is erg belangrijk om duidelijk te krijgen wat de toedracht van het geweld was en wie zich schuldig hebben gemaakt aan het geweld. Op de beelden van het geweld is te zien dat er veel omstanders waren en is te horen dat meerdere omstanders Nederlands spreken. Duidelijk is dat nog niet al die personen zich hebben gemeld.”

Uit onderzoek door het Nederland Forensisch Instituut (NFI) staat nu vast dat het slachtoffer door geweld op 18 juli overleed. Die nacht zijn ook andere Nederlanders slachtoffer geworden van geweld, aldus het Openbaar Ministerie. “Voor al dit geweld is een aantal Nederlandse jongemannen in beeld gekomen.”

Politie en Openbaar Ministerie roepen deze getuigen nogmaals op deze informatie te delen. Dat kan via 0900 – 8844, of anoniem via 0900 – 7000. Aan mensen die beschikken over beelden van het geweld op 14 juli in Mallorca is het verzoek die te uploaden via politie.nl. In het belang van het onderzoek zegt het Openbaar Ministerie nu nog geen mogelijk nadere informatie te kunnen geven. Naar verwachting is dat later deze week wel het geval.

Uit de krant