Afbeelding
Foto: Pixabay

Hilversummer opgepakt voor gewelddadigheden Mallorca

Politie

HILVERSUM - De politie heeft vanochtend rond 7.00 uur een 19-jarige Hilversummer opgepakt vanwege de fatale mishandeling op het Spaanse eiland Mallorca. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid op verdenking van tweemaal poging doodslag.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De twee verschillende geweldsincidenten waren in de vroege ochtend van 14 juli in El Arenal op Mallorca. Het eerste geweldsincident vond plaats in/voor een horecagelegenheid in El Arenal, het tweede op de boulevard. Van beide incidenten zijn beelden beschikbaar en, zowel in Spanje als in Nederland, zijn getuigenverklaringen opgenomen. Dit heeft geresulteerd in de verdenking van tweemaal poging doodslag. 

Van het tweede incident, waarbij de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen zo ernstig gewond raakte dat hij vier dagen later kwam te overlijden, zijn wel beelden. “Maar hierop zijn géén geweldshandelingen tegen hem te zien”, aldus het OM. “Het slachtoffer van de schoppende beweging op de beelden die veelvuldig zijn gedeeld op internet, zo is uit Spaans onderzoek gebleken, is niet de 27-jarige man uit Waddinxveen.”

De verdenking is deels gebaseerd op bevindingen van de Spaanse politie en deels op het onderzoek in Nederland. Inmiddels hebben elf personen als getuige verklaringen afgelegd in dit onderzoek, waarvan acht zelf ook aangifte hebben gedaan van tegen hen gepleegd geweld. Alle getuigen hebben de Nederlandse nationaliteit.

Het onderzoek is in volle gang. Onderzocht wordt onder andere wat de exacte rol is van andere betrokkenen. Hiervoor is de politie bezig om op basis van de beelden hun identiteit vast te stellen. Het OM benadrukt dat ‘nog steeds’ de hulp van getuigen erg belangrijk is om duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd. Dat geldt vooral voor het geweld tegen het overleden slachtoffer. 

Op de beelden is te zien dat er veel omstanders waren en is te horen dat meerdere omstanders Nederlands spreken. Duidelijk is dat nog niet al die personen zich hebben gemeld. 

Uit de krant