Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Man die brandbom neerlegde voor Hilversumse GGZ-kliniek staat op beeld

Politie

HILVERSUM - De man die op woensdag 2 juni verantwoordelijk was voor de harde explosie bij de hoofdingang van de GGZ-kliniek de Rembrandthof in Hilversum staat op beeld. Uit bewakingsbeelden blijkt dat hij vanaf de Koningsstraat richting het gebouw aan de Laan van Heelmeesters liep. 

Tijdens die bewuste ochtend rond 6.30 uur zijn meerdere medewerkers van de GGZ-instelling aan het werk als zij worden opgeschrikt door een harde explosie. Zij krijgen direct een brandmelding op hun telefoon. Er blijkt brand te zijn bij de hoofdingang. Meteen gaan de personeelsleden met brandblussers, zowel in het pand als aan de buitenzijde, het vuur te lijf. Dankzij het snelle ingrijpen van het personeel blijft de schade beperkt tot de deuren en ramen van hoofdingang en de entree zelf. De hoofdingang loopt wel zware schade op.

Uit politieonderzoek wordt vervolgens duidelijk dat er een brandbom bij de hoofdingang is afgegaan. Nu komt de politie met het bericht dat er rond 6.25 uur, blijkt uit bewakingsbeelden, een man met een blauwe Albert Heijntas bij de hoofdingang komt. Hij zet de tas tegen de toegangsdeuren, steekt iets in de tas aan en loopt weg. De tas vat langzaam vlam en explodeert na ongeveer een minuut. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


 Foto: Politie

De verdachte is ook vastgelegd door een bewakingscamera op de Koningsstraat. Daarop is te zien dat hij rond vijf voor half zeven (dus net voor de brand) in de richting van de Laan van Heelmeesters loopt en dat hij de blauwe Albert Heijntas bij zich heeft. Net na de ontploffing komt hij uit de richting van de Laan van de Heelmeesters aanlopen en heeft de Albert Heijntas niet meer bij zich. 

Wat onder andere aan hem opvalt is dat hij na de brandstichting wegrent met zijn linkerhand in zijn linker broekzak en dat terwijl hij vervolgens over de Koningsstraat loopt, ook zijn linkerhand in zijn linker broekzak heeft.

Uit de krant