De zaak wordt vanavond besproken in Opsporing Verzocht.
De zaak wordt vanavond besproken in Opsporing Verzocht. Foto: Bastiaan Miché

Vader Carlo Heuvelman vraagt getuigen fatale mishandeling zich te melden

Politie

HILVERSUM - De vader van de Carlo Heuvelman - de man die in juli overleed na een ernstige mishandeling op Mallorca - roept getuigen op zich te melden. “Het is geen snitchen”, zegt hij dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Carlo was nog geen dag op het Spaanse eiland toen hij in de vroege ochtend van 14 juli werd mishandeld in het uitgaansleven. Zijn vader vertelt in de uitzending onder andere hoe Carlo zich verheugde op de vriendentrip en hoe hij klaar was voor een volgende stap met zijn vriendin. 

Vader en moeder Heuvelman zagen hun kind pas voor het eerst weer toen hij in een diepe coma in het ziekenhuis lag. “Weet je, aan de ene kant hoop je dat het goed komt. Maar aan de andere kant... als hij blijft leven, hoe wil hij dat dan? Het is natuurlijk zeer lastig als je voor je zoon zo’n besluit moet nemen. Ik ben blij dat ik dat niet heb hoeven doen.”

Carlo’s vader doet zijn verhaal met een duidelijk doel: het vinden van alle getuigen en alle filmpjes die er rond de fatale mishandeling zijn. Nog lang niet iedereen die daar die avond was, heeft zich namelijk gemeld. Vader Heuvelman hoopt dat getuigen zich over hun schroom heen zetten. “Het is geen snitchen. Dit is geen winkeldiefstal, dit is iets heel ernstigs.” 

De politie toont vanavond in de uitzending beelden van een aantal getuigen die zich nog niet hebben gemeld. Zij hebben mogelijk belangrijke informatie over die avond in de badplaats El Arenal.

Momenteel worden er zes mannen uit Hilversum - 19 en 18 jaar - verdacht van de zware mishandelingen die avond op Mallorca . Daarvan worden er vier gelinkt aan het mishandelen van Carlo Heuvelman. Het onderzoek naar de mishandelingen is nog in volle gang. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 12 aug, 11:30
Afbeelding
Orgelconcert in St. Vituskerk door Sander van den Houten Cultureel 12 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
'Nu trekt dit publiek altijd naar Amsterdam en Utrecht en dat is niet nodig' Jonge groep dj’s willen onder de naam Filtrum techno naar Hilversum halen Cultureel 11 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
Invloed corona merkbaar in cijfers geregistreerde misdrijven Meer woninginbraken, maar minder jeugdoverlast en huiselijk geweld in Wijdemeren Politie 11 aug, 16:00
Afbeelding
Automobiliste botst tegen boom en belandt in ‘s-Gravelandsevaart 112 11 aug, 10:00
Afbeelding
Onderdompelen in de natuur tijdens Shinrin-yoku wandeling in Pinetum Natuur en Milieu 11 aug, 09:30
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 11 aug, 08:03
Afbeelding
Wie wordt de Gooi en Omstreken ‘Buur van het Jaar’ 2022? Buurt / wijk 10 aug, 17:20
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief