Twee meisjes of jonge vrouwen die zich ontfermden over de zwaargewonde Carlo Heuvelman.
Twee meisjes of jonge vrouwen die zich ontfermden over de zwaargewonde Carlo Heuvelman. Foto: Politie

Emotionele oproep vader Carlo Heuvelman leidt tot meerdere nieuwe tips en beelden

Politie

HILVERSUM - “Stap over die schroom heen en help ons om de daders gestraft te krijgen.” Met die oproep in het televisieprogramma Opsporing Verzocht hoopt de vader van Carlo Heuvelman - de man die in de nacht van 13 op 14 juli ernstig werd mishandeld en enkele dagen later overleed - dat getuigen van dat ernstige geweld zich melden. 

Bijna twee maanden na de mishandelingen op het Spaanse eiland Mallorca heeft de politie meer dan vijftig getuigen gesproken en heel veel beeldmateriaal onderzocht. “Er zijn echter getuigen die opnamen beschrijven die het onderzoeksteam nog niet heeft gezien”, aldus de politie. “Het is heel belangrijk dat zulke video’s en foto’s alsnog bij de politie terechtkomen.” 

Aan het einde van de uitzending werd gemeld dat er inderdaad enkele tips zijn binnengekomen. Ook heeft zich iemand gemeld die beelden gaat sturen die nog niet door de politie zijn gezien. 

Zes verdachten, allen mannen van 18 en 19 jaar oud uit Hilversum, zitten in voorlopige hechtenis. Vier van hen worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Carlo Heuvelman. Desondanks blijft ieder beetje informatie meer dan welkom, benadrukt de politie. Zeker is dat nog niet iedereen die er die avond bij was met de politie heeft gesproken. Hen roept de politie op zich te melden. “Zelfs als u denkt dat wat u heeft gezien er niet (meer) toe doet, beschikt u mogelijk over heel belangrijke informatie.”

Naar vier getuigen in het bijzonder is de politie op zoek. Bij uitzondering zijn beelden van hen vrijgegeven. Omdat het om getuigen gaat, dus geen verdachten, zijn hun gezichten nu onherkenbaar gemaakt. Het gaat om twee meisjes of jonge vrouwen die zich ontfermden over de zwaargewonde Carlo Heuvelman en om twee jonge mannen (foto hieronder) die met een mobiele telefoon hebben gefilmd.

(Tekst gaat verder onder de foto)

De vader van Carlo Heuvelman vertelt tijdens een emotioneel gesprek dat het overlijden van zijn zoon geen ziekte, geen ongeluk maar zinloos geweld was. “De toekomst van een jongen vent is gewoon vernietigd.” Want die ‘jonge vent’ had een leuk leven, vervolgt zijn vader: een leuke baan, geweldige vriendin, trainde vaak in de sportschool en werd - omdat hij voor veel mensen zorgde - ook wel gekscherend ‘de Godfather’ genoemd. Carlo stond eigenlijk op het punt van een volgende fase in zijn leven - echt volwassen worden- maar ging nog een keer even lekker op vakantie. 

Bij aankomst op Mallorca stuurde hij nog een selfie naar zijn ouders en de bevestiging dat hij was geland. Een paar uur later werden hij en enkele vrienden op straat in elkaar geslagen. Vier dagen later overleed hij. Dankzij orgaandonatie leeft hij voort in vijf andere mensen. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 12 aug, 11:30
Afbeelding
Orgelconcert in St. Vituskerk door Sander van den Houten Cultureel 12 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
'Nu trekt dit publiek altijd naar Amsterdam en Utrecht en dat is niet nodig' Jonge groep dj’s willen onder de naam Filtrum techno naar Hilversum halen Cultureel 11 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
Invloed corona merkbaar in cijfers geregistreerde misdrijven Meer woninginbraken, maar minder jeugdoverlast en huiselijk geweld in Wijdemeren Politie 11 aug, 16:00
Afbeelding
Automobiliste botst tegen boom en belandt in ‘s-Gravelandsevaart 112 11 aug, 10:00
Afbeelding
Onderdompelen in de natuur tijdens Shinrin-yoku wandeling in Pinetum Natuur en Milieu 11 aug, 09:30
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 11 aug, 08:03
Afbeelding
Wie wordt de Gooi en Omstreken ‘Buur van het Jaar’ 2022? Buurt / wijk 10 aug, 17:20
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief