Afbeelding
Foto: Evgeni Tcherkasski/Pixabay

Zesde Mallorca-verdachte mag naar huis, ook woensdag opgepakte mannen vrijgelaten

Politie

HILVERSUM - De voorlopige hechtenis van een 18-jarige man uit Hilversum, die als zesde ‘Malllorca-verdachte’ werd opgepakt en volgens het Openbaar Ministerie betrokken was bij het (dodelijk) geweld op de boulevard in Mallorca, is niet verlengd. Hij mag daarom naar huis. 

De raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland vindt dat er op basis van het dossier op dit moment onvoldoende ernstige bezwaren zijn om de man langer vast te houden. De man wordt nog wel verdacht van het plegen van openlijk geweld bij café De Zaak en op de boulevard, maar er zijn geen gronden om de man daarvoor langer in voorlopige hechtenis te houden.

Ook de twee woensdag opgepakte Hilversummers, verdachten 7 en 8, zijn donderdag vrijgelaten. Deze twee mannen van 18 en 19 jaar zijn nog wel verdachten in de zaak. 

Zoals inmiddels wel bekend waren er in de nacht van 13 op 14 juli meerdere incidenten in El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca. Eerst vond er een vechtpartij plaats bij café De Zaak. Bij die vechtpartij kwam één slachtoffer op de grond terecht en vervolgens is er tegen hem aangeschopt. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van een poging doodslag dan wel een poging tot zware mishandeling. Vier personen worden verdacht van dit feit.

Later vond er iets verderop op de boulevard een tweede incident plaats; bij café De Bierexpress. Ook hier was sprake van een vechtpartij, waarbij de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven kwam. Voor betrokkenheid bij het overlijden van Heuvelman zitten drie personen vast. Daarnaast is op deze locatie ook een persoon op de grond terecht gekomen waarna er op hem is ingeschopt. 

Ook in dit geval spreekt het OM van een poging doodslag. Dezelfde drie personen die vast zitten voor betrokkenheid bij het overlijden van Heuvelman zitten vast voor deze poging doodslag. Alle verdachten zijn afkomstig uit Hilversum en tussen de 18 en 19 jaar oud en behoren tot dezelfde groep. 

Naar verwachting vindt halverwege november de eerste pro-formazitting plaats. Dat is een openbare zitting. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. Tijdens een pro-formazitting wordt de stand van het onderzoek besproken. Ook komt de voorlopige hechtenis aan de orde.

Uit de krant