Naar deze vrouwen is de politie nog op zoek.
Naar deze vrouwen is de politie nog op zoek. Foto: Politie

Nieuwe getuigen melden zich in Mallorca-zaak

Politie

HILVERSUM - In het onderzoek naar de fatale mishandeling van afgelopen zomer op het Spaanse eiland Mallorca hebben zich nieuwe getuigen gemeld. Dat meldt de politie naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin de zaak werd besproken.  

De politie heeft sinds de uitzending van vorige week zo’n twintig tips doorgekregen. In die bewuste uitzending deed de vader van Carlo Heuvelman, de 27-jarige man die overleed bij de mishandeling, een emotionele oproep aan getuigen om zich te melden. Dat is dus gebeurd. Ook zijn er beelden ingestuurd waarover de politie nog niet beschikte.

De politie was met name op zoek naar twee mannelijke en twee vrouwelijke getuigen. De twee mannen hebben zich na de uitzending gemeld. De twee vrouwen, die zich die bewuste avond ontfermden over het slachtoffer, nog niet. Mogelijk komen zij niet uit Nederland, meldt de politie. 

Op Mallorca werden in de nacht van 13 op 14 juli meerdere mensen in elkaar geslagen. Eén van de incidenten kostte de 27-jarige Carlo Heuvelman uiteindelijk het leven. Al snel werd duidelijk dat een groep Hilversummers verantwoordelijk zou zijn voor de ongeregeldheden. In totaal werden er acht Hilversummers - 18 en 19 jaar - opgepakt. Daarvan zitten er momenteel vijf vast.

Uit de krant