Afbeelding
Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Demonstratie tegen coronabeleid in Hilversum

Politie

HILVERSUM - Tientallen betogers waren vandaag naar Hilversum gekomen om te demonstreren tegen het coronabeleid en de media. In de middag ontstond daarbij enig tumult bij het Amrâth Hotel Media Park aan de Koninginneweg. 

Zo rond 11.00 uur kwamen de eerste demonstranten bijeen op de rotonde bij de ingang van het Media Park, waarvan de toegangswegen met hekken waren afgezet. Na het verzoek om bij Beeld en Geluid te gaan staan, probeerden de betogers via een andere ingang naar binnen te komen. Hier stonden agenten en de Mobiele Eenheid klaar.

(Tekst gaat verder onder de foto)


 © Foto Miché / Bastiaan Miché

Vervolgens vertrokken de aanwezigen richting het centrum, maar uiteindelijk keerden zij toch weer terug naar het Media Park om hier binnen te komen. Het lukte de politie net op tijd om een linie te vormen. Vanaf de Mies Bouwmanboulevard probeerden de demonstranten daarna het NOS-gebouw te bereiken. De politie kon dit voorkomen, waarna de betogers de weg op liepen en het verkeer hinderden. De Mies Bouwmanboulevard was daarom enige tijd dicht voor het verkeer. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Niet veel later ging de stoet richting de kruising van de Insulindelaan en Sumatralaan - het verkeer had ook daar weer last van - en daarna de woonwijk in. Bij het Amrâth Hotel Media Park ging het vervolgens even mis. Er werd geduwd en getrokken en de politie trok bovendien de wapenstok. Al snel was er versterking ter plaatse waarna de betogers door liepen richting centrum.

Niet veel later riep burgemeester Pieter Broertjes op de demonstratie direct te beëindigen. Bij Mout werd een iemand aangehouden voor het omver trekken van een agent. Hierna keerde de rust snel terug. 


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant