Afbeelding
Foto: Politie

Strafzaak ‘Mallorca-geweld’ begint op 17 november

Politie

HILVERSUM - De rechtbank Midden-Nederland in Lelystad is woensdag 17 november voor het eerst het decor van de ‘Mallorca-geweldzaak’. Dan vindt de eerste zogeheten pro-formazitting plaats.

Dat maakt de rechtbank zojuist bekend. Bij een pro-formazitting gaat het nog niet om inhoud, maar wordt de stand van zaken van het onderzoek, de voorlopige hechtenis van de - in dit geval - vijf Hilversumse verdachten en de verdere planning van de strafzaak besproken. 

Vijf jongemannen (één negentienjarige en vier achttienjarige Hilversummers) zitten in voorarrest vanwege hun vermeende betrokkenheid bij het (dodelijke) geweld op 14 juli in El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca. Drie van de vijf worden door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van betrokkenheid bij de dood van Carlo Heuvelman, de 27-jarige man uit Waddinxveen die overleed aan zijn verwondingen. Daarnaast verdenkt het OM alle verdachten van één poging doodslag en verdachten S.B. en M.T. worden eveneens verdacht van een tweede poging doodslag.

De politie heeft nog drie Hilversummers aangehouden. Een zesde man zit niet meer in voorlopige hechtenis, maar wordt nog wel verdacht van betrokkenheid bij de dood van Heuvelman en één poging doodslag. De zevende en achtste verdachte, eveneens op vrije voeten, worden verdacht van openlijk geweld op de boulevard van El Arenal. ‘Tijdens de pro-formazitting worden alleen de zaken van de vijf verdachten behandeld die in voorarrest zitten”, verduidelijkt de rechtbank Midden-Nederland.

Uit de krant