Burgemeester Broertjes: “De laatste jaren zien we dat wapengebruik toeneemt, vooral onder jongeren en jongvolwassenen."
Burgemeester Broertjes: “De laatste jaren zien we dat wapengebruik toeneemt, vooral onder jongeren en jongvolwassenen." Foto: Bastiaan Miché

Hilversum neemt deel aan landelijke inleveractie steekwapens

Politie

HILVERSUM - De gemeente Hilversum neemt samen met andere gemeenten uit de regio Gooi- en Vechtstreek deel aan de landelijke inleveractie van steekwapens. Vooral jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren. 

De inleveractie is een onderdeel van de Week van de Veiligheid, die volgende week van start gaat op 11 oktober en duurt tot 17 oktober. ”Wapens horen niet thuis in onze samenleving. zegt burgemeester Pieter Broertjes. “De laatste jaren zien we dat wapengebruik toeneemt, vooral onder jongeren en jongvolwassenen. Dat is een zorgelijke ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat ook in onze gemeente aandacht is voor dit thema. Via de inleveractie maken we onze stad weer een stukje veiliger.”

Tijdens de inleverweek kunnen mensen hun steekwapens straffeloos inleveren op twee punten binnen de regio Gooi- en Vechtstreek. In Hilversum is dat bij het politiebureau aan de Bonairelaan 4-6. Deze is doordeweeks dagelijks geopend tussen 8.00 uur en 22.00 uur. In Huizen kunnen steekwapens ook worden ingeleverd bij het politiebureau: Graaf Wichman 1, op doordeweekse dagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Ook is er een inleverpunt bij het politiebureau van Naarden aan de Amersfoortsestraatweg 12. Deze is op maandag, woensdag en vrijdag geopend tussen 9.00 uur en 17.00 uur. 

De inleverpunten zijn herkenbaar door de poster die voor het raam hangt. Het inleveren van de wapens gebeurt anoniem in een inleverton die op het bureau staat. Er is dus geen risico dat men bestraft kan worden voor het wapenbezit, aldus de gemeente Hilversum in een persbericht. 

Na afloop van de inleverweek wordt het totale aantal ingeleverde wapens in de deelnemende gemeenten landelijk bekend gemaakt. In totaal hebben zich meer dan 200 gemeenten aangemeld. De inleveractie wordt landelijk gefaciliteerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie.

Uit de krant