Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Wekelijkse demonstratie in Hilversum mag alleen op plein Beeld en Geluid

Politie

HILVERSUM - De wekelijkse demonstratie in Hilversum tegen de overheidsmaatregelen in het kader van Covid-19 en tegen ‘Fakenews’ mag ook komende zaterdag gewoon doorgaan, maar krijgt nu wel een vaste plaats op het plein naast Beeld en Geluid en is van 12.00 uur tot 14.00 uur. 

Dat meldt de gemeente Hilversum vandaag. Belangrijkste reden voor een vaste locatie en tijdstip is dat de overlastmeldingen over de wekelijkse demonstratie steeds verder toenamen. Dat leidde tot gevaarlijke situaties, stelt de gemeente. 

De demonstranten zijn komende zaterdag daarom alleen welkom voor Beeld en Geluid. “Ik doe een dringend beroep op de demonstranten aan om zich hier aan te houden, zodat de openbare orde en veiligheid van onze inwoners en de demonstranten kan worden gegarandeerd”, aldus burgemeester Pieter Boertjes.

De gemeente benadrukt dat in Hilversum iedereen mag demonstreren en er in overleg veel mogelijk is, zodat het voor iedereen ordentelijk en veilig verloopt. De afgelopen vijf zaterdagen is ruimte geboden voor een terugkerende demonstratie. “De gemeente wil graag in contact te komen met de (vaste) groep demonstranten en heldere afspraken te maken. Ondanks meerdere pogingen is dit tot nu toe niet gelukt. Om toch duidelijkheid te geven onder welke voorwaarden Hilversum haar demonstranten ruimte biedt, ziet de gemeente zich genoodzaakt tot het nemen van een eenzijdig besluit om de demonstratie van een vaste plaats en tijd te voorzien.”

Uit de krant