Afbeelding
Foto: Politie

15.000 euro voor gouden tip fatale mishandeling Mallorca

Politie

HILVERSUM - Het Openbaar Ministerie looft 15.000 euro uit voor de gouden tip in het onderzoek naar de fatale mishandeling op Mallorca, afgelopen zomer. Bij dit uitgaansgeweld kwam de 27-jarige Carlo Heuvelman om het leven.

In de vroege ochtend van 14 juli vonden er meerdere geweldplegingen plaats in El Arenal, een badplaats dichtbij Palma de Mallorca. Daarbij raakte de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen zo ernstig gewond dat hij een aantal dagen later in Spaans ziekenhuis overleed. Een groep Hilversummers wordt verdacht van betrokkenheid bij het geweld van die nacht.

In de uitzending van Opsporing Verzocht van vanavond wordt opnieuw aandacht gevraagd voor de fatale mishandeling. Ook in september werd er al aandacht besteed aan deze zaak en dat leverde zo’n twintig tips op. Vanavond wordt een foto getoond van een onbekende man die mogelijk de fatale mishandeling van Heuvelman op Mallorca heeft gefilmd. De man staat op beeldmateriaal van andere getuigen, meldt de politie. Ook wordt sinds vandaag een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.

Het Openbaar Ministerie verdenkt in totaal acht Hilversummers van betrokkenheid bij de gewelddadigheden op Mallorca. Vijf van hen zitten op dit moment nog vast. Zij staan volgende week woensdag voor de rechter in Lelystad tijdens een eerste openbare zitting. Dan is er nog geen inhoudelijke behandeling van de zaak, maar wordt er gesproken over de stand van zaken van het onderzoek, het voorarrest van de verdachten en de verdere planning van de strafzaak. 

Opsporing Verzocht is dinsdag 9 november 2021 van 21.20 tot 22.05 uur te zien op NPO1. De volgende dag wordt het programma rond 13.20 uur herhaald op NPO1. Ook is het terug te kijken via NPO Start.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hilversumse stichting zet zich al 65 jaar in voor wereld zonder armoede Mensen 1 jul, 10:20
Afbeelding
Lees gratis Gooi en Eembode Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Bussumergrintweg Update 30 jun, 16:45
Afbeelding
Ruim 1.400 nieuwe appartementen in Hilversum erbij Buurt / wijk 30 jun, 15:30
Logo
Afbeelding
Aanbieder Check zal gefaseerd 200 tweewielers aanbieden Behalve de gifgroene is er nu ook de paars-witte elektrische deelscooter in Hilversum Bedrijven 30 jun, 14:00
Logo
Afbeelding
'Na vijf jaar is het tijd voor weer wat anders', aldus eigenaar Baki Cinar Uit zijn voegen barstende BAAK sluit deuren Mensen 30 jun, 11:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 08:45
Logo
Afbeelding
Ook geen stoplichten met drukknopjes of extra zebrapaden Moet 30km-zone rondom scholen de standaard regel zijn? Nee, vindt het Hilversumse college Politiek 29 jun, 19:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief