De jongen die mogelijk stond te filmen.
De jongen die mogelijk stond te filmen. Foto: Politie

Drie tips over mishandeling Mallorca, maar de gouden tip van 15.000 euro zit er niet tussen

Politie

HILVERSUM - De politie heeft sinds de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond drie tips binnengekregen over de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op het Spaanse eiland Mallorca. De gouden tip echter zit daar niet tussen.

In het onderzoek naar de dood van de 27-jarige Heuvelman looft het Openbaar Ministerie een beloning van 15.000 euro uit voor de ‘gouden tip’ die de zaak helpt oplossen. Daarnaast wordt herkenning gevraagd van een specifieke getuige. 

Deze jonge man stond voor de Bar Bier Express op het moment dat Heuvelman er vlakbij op de grond lag. Volgens een aantal andere getuigen heeft hij staan filmen, meldt de politie, mogelijk ook tijdens de geweldsincidenten. Benadrukt wordt dat deze man een getuige is en dus geen verdachte. 

Het geweld in de plaats El Arenal op het Spaanse eiland vond plaats in de ochtend van 14 juli. Meerdere mensen raakten gewond, Heuvelman overleed enkele dagen later. Het Openbaar Ministerie verdenkt in totaal acht Hilversumse jongeren van betrokkenheid bij de gewelddadigheden. Vijf van hen zitten op dit moment nog vast. Zij staan woensdag 17 november voor de rechtbank in Lelystad tijdens een eerste openbare zitting.

De politie besteedde in september ook al aandacht aan deze zaak in het opsporingsprogramma. Dat leverde heel wat tips op, ook van veel anonieme getuigen. “We hebben goede hoop dat deze nieuwe oproep het onderzoek nog verder kan versterken”, aldus een woordvoerder. “Op dit moment hebben de rechercheurs drie tips ontvangen. Het kan echter zijn dat meer mensen zich hebben gemeld hoor. Wij hebben bijvoorbeeld nog geen zicht op de meldingen die binnen komen via Team Criminele Inlichtingen als mensen vertrouwelijk willen tippen. De tips die binnen zijn worden nog nagelopen, dus over de inhoud en waarde van deze tips kan ik nog niets melden.”

De zegsman doet nogmaals de oproep aan mensen met informatie of beelden om zich te melden. “Via het Team Criminele Inlichtingen zijn er daarbij mogelijkheden om je identiteit af te schermen voor de daders, daar kijken we samen naar. En overigens zal de beloning niet voor iedereen meetellen in zijn overweging, maar die 15.000 euro kan uiteraard niet uitgekeerd worden aan iemand die Meld Misdaad Anoniem.”

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hilversumse stichting zet zich al 65 jaar in voor wereld zonder armoede Mensen 1 jul, 10:20
Afbeelding
Lees gratis Gooi en Eembode Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Bussumergrintweg Update 30 jun, 16:45
Afbeelding
Ruim 1.400 nieuwe appartementen in Hilversum erbij Buurt / wijk 30 jun, 15:30
Logo
Afbeelding
Aanbieder Check zal gefaseerd 200 tweewielers aanbieden Behalve de gifgroene is er nu ook de paars-witte elektrische deelscooter in Hilversum Bedrijven 30 jun, 14:00
Logo
Afbeelding
'Na vijf jaar is het tijd voor weer wat anders', aldus eigenaar Baki Cinar Uit zijn voegen barstende BAAK sluit deuren Mensen 30 jun, 11:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 08:45
Logo
Afbeelding
Ook geen stoplichten met drukknopjes of extra zebrapaden Moet 30km-zone rondom scholen de standaard regel zijn? Nee, vindt het Hilversumse college Politiek 29 jun, 19:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief