Afbeelding
Foto: Pixabay

Hilversumse garagehouder moet auto na 33 maanden dan toch echt repareren

Politie

HILVERSUM - Al 33 maanden staat de auto in de Hilversumse garage, maar nog altijd is de bewuste BMW niet gerepareerd. Daar moet heel snel verandering in komen, want vandaag heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland besloten dat de eigenares haar wagen binnen twee weken kan ophalen. Gerepareerd, welteverstaan.

Het verhaal begint op 5 februari 2019 als de Hilversumse garagehouder de auto van Duitse makelij ophaalt bij zijn klant in Amsterdam. Diverse reparaties aan de auto moesten gebeuren en daar kreeg de garagehouder even de tijd voor. Dat zou enkele maanden gaan duren, maar vervolgens liet hij niets meer van zich horen.

Afgelopen jaar voorjaar besloot de vrouw de man in gebreke te stellen. Daarna hebben de twee nog mails uitgewisseld, maar het leidde er niet toe dat de Hilversumse garagehouder de BMW repareerde. Daarop besloot de Amsterdamse naar de rechter te stappen om de man te dwingen haar auto binnen veertien dagen te fiksen. Tevens wil zij een update hebben over de huidige staat van haar BMW en welke werkzaamheden nog op stapel staan.

Onbesproken

Vandaag was de zitting in de rechtbank van Almere. De garagehouder kwam niet opdagen. Zijn kant van het verhaal is daardoor onbesproken gebleven. De voorzieningenrechter oordeelt dat de eisen van de vrouw niet onrechtmatig of ongegrond zijn. Daarom kunnen haar eisen worden toegewezen. 

Nu is het aan de Hilversumse garagehouder om de auto binnen twee weken gerepareerd en al en zonder schade af te leveren bij de vrouw. Daarnaast moet hij de eigenares van de BMW binnen twee dagen informeren over de huidige staat van de auto en haar een goede schriftelijke specificatie met onderbouwing van de reparatiekosten toesturen.

Uit de krant