Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hilversummer riep op social media op tot geweld tegen politie en overheid

Politie

HILVERSUM - Een 33-jarige Hilversummer is donderdagavond opgepakt voor opruiing. De man riep op social media op tot gewelddadigheden tegen de politie en de overheid.

Dat meldt de politie. Onderzoek leidde tot de identiteit en woonplaats van de man die op social media had opgeroepen tot geweld. De officier van justitie heeft toestemming gegeven voor zijn aanhouding. 

Wel maakte de man het de agenten donderdagavond niet al te gemakkelijk. Hij vluchtte rond 20.00 uur weg, verzette zich maar kon uiteindelijk met de hulp van pepperspray worden opgepakt. 

Strafblad
De politie laat weten dat er de afgelopen tijd, na de aanscherpingen van de corona-maatregelen, veelvuldig wordt opgeroepen op sociale media tot ongeregeldheden. “Opruiing is een strafbaar feit. Niet alleen het plaatsen van dit soort berichten, maar ook het delen ervan kan grote gevolgen hebben. Voor dit soort vergrijpen krijg je een strafblad en dat heeft grote gevolgen voor je toekomst. Dus plaats / deel dit soort berichten niet en blijf thuis.”

Uit de krant