Afbeelding
Foto: Politie

Getuige fatale mishandeling Carlo Heuvelman herkenbaar in beeld bij Opsporing Verzocht

Politie

HILVERSUM - In het onderzoek naar de gewelddadige dood van Carlo Heuvelman, op 14 juli 2021 in het uitgaansgebied van El Arenal op Mallorca, is de politie nog altijd op zoek naar een specifieke getuige. Omdat eerdere pogingen niets opleverden is deze man dinsdagavond herkenbaar in beeld gebracht tijdens Opsporing Verzocht.

Op 14 juli vorig jaar kwam Heuvelman om het leven nadat hij op Mallorca was mishandeld. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt negen Hilversummers van betrokkenheid bij de gewelddadigheden in het uitgaansgebied op het Spaanse eiland. Al in november vorig jaar verschenen vijf van deze verdachten voor de rechter. Drie van hen kregen toen te horen dat zij vast bleven zitten. Komende vrijdag is er een volgende zitting.

In de aanloop naar deze zogenoemde regiezitting van vrijdag werd er dinsdagavond opnieuw aandacht aan de zaak besteed in Opsporing Verzocht. Doel daarvan was het vinden van een belangrijke getuige. De bewuste man stond volgens de politie vlak bij het doodslaan van het slachtoffer en heeft rond dat moment vermoedelijk ook gefilmd. 

Benadrukt wordt dat de man géén verdachte is. Wel kunnen zijn verhaal en mogelijk de beelden die hij heeft gemaakt, van cruciaal belang zijn in het onderzoek, aldus een politiewoordwoordvoerder. “Ook als hij niet gefilmd heeft, is hij een cruciale getuige voor ons. Omdat afgelopen november in de rechtszaal duidelijk werd dat alle verdachten verklaren weliswaar geweld te hebben gebruikt, maar niet tegen Carlo.”

Grote impact
Tijdens een eerdere uitzending van het misdaadprogramma liet de politie de man zien met toen nog een blur. Dat heeft echter nog niet tot zijn identiteit geleid. Daarom neemt het Openbaar Ministerie nu de uitzonderlijke stap hem herkenbaar te tonen. “Het OM heeft daartoe besloten, omdat het een hele grote impact heeft op de samenleving”, aldus een politiewoordvoerder. “We zetten deze stap, omdat we ook hopen dat mensen in de naaste omgeving kunnen helpen om deze man te traceren. Zodra we weten wie hij is, halen we de beelden offline.”

De beloning van 15.000 euro voor de gouden tip, uitgeloofd door het OM, staat nog steeds. Dat zou bijvoorbeeld kunnen gaan om beelden van het geweld tegen Heuvelman of om nieuwe, belangrijke informatie.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Oekraïense Tonia Verkholiak dagelijks te vinden op Heuvellaan als tolk en docente ‘Ik ben ontzettend dankbaar voor de Hilversummers, voor alles wat ze voor ons doen’ Mensen 24 mei, 11:43
Afbeelding
Scooterrijder gewond bij aanrijding, automobilist rijdt door 112 24 mei, 07:48
Afbeelding
'Als blijkt dat het een succes is, zullen we er zeker een traditie van maken' Genieten van oldtimers tijdens Hilversum on Wheels Cultureel 24 mei, 07:00
Afbeelding
Hilversummer beroofd en bedreigd met wapen na Marktplaatsdeal Politie 23 mei, 16:06
Afbeelding
Verdachte steekpartij in centrum van Hilversum blijft in cel Politie 23 mei, 15:42
Afbeelding
Jubileum voor pastoor Jules Dresmé van de Vituskerk: ‘Zolang als ik me voel zoals nu blijf ik hier’ Mensen 23 mei, 15:00
Afbeelding
Krappe ICT arbeidsmarkt in het Gooi; veel vacatures, weinig geschikte werknemers Bedrijven 23 mei, 14:55
Afbeelding
Talenten Hilversumse danssportstudio Fit by Rox Europees kampioen Cultureel 23 mei, 11:30
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief