Afbeelding
Foto: Politie

Belangrijke getuige Mallorcazaak meldt zich bij politie

Politie

HILVERSUM - De volgens de politie o zo belangrijke getuige van de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op het Spaanse eiland Mallorca afgelopen zomer, heeft zich gemeld bij de politie. De recherche is met hem in gesprek.

De getuige is, aldus de politie, met hulp van kijkers van Opsporing Gezocht gevonden. In het misdaadprogramma werd de man dinsdagavond herkenbaar in beeld gebracht. Eerder pogingen waarbij de man geblurd in beeld kwam, leverden namelijk niks op. Volgens de politie heeft deze man mogelijk beeldmateriaal dat kan helpen om de gebeurtenissen helemaal duidelijk te krijgen.

Om de gebeurtenissen 100 procent duidelijk te krijgen, looft de hoofdofficier van het Openbaar Ministerie Midden-Nederland een beloning uit van 15.000 euro voor de ‘gouden tip’. Dat zou kunnen gaan om beelden waarop het geweld te zien is, maar ook om cruciale informatie over de daders.

Op 14 juli vorig jaar kwam Heuvelman om het leven nadat hij op Mallorca was mishandeld. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt negen Hilversummers van betrokkenheid bij de gewelddadigheden in het uitgaansgebied op het Spaanse eiland. Al in november vorig jaar verschenen vijf van deze verdachten voor de rechter. Drie van hen kregen toen te horen dat zij vast bleven zitten. Komende vrijdag is er een volgende zitting.

Cruciale getuige
In de aanloop naar deze zogenoemde regiezitting van vrijdag werd er dinsdagavond opnieuw aandacht aan de zaak besteed in Opsporing Verzocht. Doel daarvan was het vinden van deze belangrijke getuige. De bewuste man stond volgens de politie vlak bij het doodslaan van het slachtoffer en heeft rond dat moment vermoedelijk ook gefilmd. “Ook als hij niet gefilmd heeft, is hij een cruciale getuige voor ons”, sprak een politiewoordvoerder dinsdagavond. “Omdat afgelopen november in de rechtszaal duidelijk werd dat alle verdachten verklaren weliswaar geweld te hebben gebruikt, maar niet tegen Carlo.”


Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hilversumse stichting zet zich al 65 jaar in voor wereld zonder armoede Mensen 1 jul, 10:20
Afbeelding
Lees gratis Gooi en Eembode Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Bussumergrintweg Update 30 jun, 16:45
Afbeelding
Ruim 1.400 nieuwe appartementen in Hilversum erbij Buurt / wijk 30 jun, 15:30
Logo
Afbeelding
Aanbieder Check zal gefaseerd 200 tweewielers aanbieden Behalve de gifgroene is er nu ook de paars-witte elektrische deelscooter in Hilversum Bedrijven 30 jun, 14:00
Logo
Afbeelding
'Na vijf jaar is het tijd voor weer wat anders', aldus eigenaar Baki Cinar Uit zijn voegen barstende BAAK sluit deuren Mensen 30 jun, 11:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 08:45
Logo
Afbeelding
Ook geen stoplichten met drukknopjes of extra zebrapaden Moet 30km-zone rondom scholen de standaard regel zijn? Nee, vindt het Hilversumse college Politiek 29 jun, 19:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief