Karin Walters.
Karin Walters. Foto: Gemeente Hilversum

Hart voor Hilversum start eerste, verkennende gesprekken voor nieuwe coalitie

Politie

HILVERSUM - Hart voor Hilversum is als grootste partij binnen de Hilversumse gemeenteraad gestart met de eerste, verkennende gesprekken met andere partijen voor het vormen van een nieuwe college van burgemeester en wethouders. 

Onderwerpen van deze verkennende gesprekken zijn de verkiezingsuitslagen, de successen en leerpunten van de afgelopen vier jaar, de kansen en uitdagingen voor de komende jaren en de mogelijkheden om samen te werken, aldus de partij in een persbericht. Hart voor Hilversum kiest er voor om met alle partijen het gesprek te voeren. “We vinden het belangrijk dat alle stemmen tellen en dus ook alle partijen zaken ter tafel kunnen brengen”, aldus lijsttrekker Karin Walters. 

De eerste partijen waarmee Walters en partijgenoot Regie Redmeijer praten zijn de huidige collegepartners. Afgelopen vrijdag werd er al gesproken met D66 en GroenLinks, zondag is de VVD aan de beurt. De overige partijen moeten wachten tot na het weekend. Daarna wordt duidelijk met welke partijen Hart voor Hilversum wil onderhandelen over die nieuwe coalitie. 

Woensdagavond werd duidelijk dat Hart voor Hilversum - net als vier jaar geleden - bij de gemeenteraadsverkiezingen. de grootste partij van Hilversum is geworden. De partij kreeg 19 procent van alle stemmen, gevolgd door de andere coalitiepartijen: D66 (17 procent), VVD (14 procent) en GroenLinks (11 procent). 

Uit de krant