Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Na vijf branden opgepakte Hilversummer langer vast

Politie

HILVERSUM - De 52-jarige Hilversummer die vorige week donderdag werd opgepakt, nadat er in korte tijd vijf branden waren gesticht, zit nog altijd vast. Dinsdag bepaalde de rechter-commissaris dat de man veertien dagen langer blijft vastzitten.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van vier brandstichtingen, een poging daartoe en vernieling, aldus een woordvoerder. “Het onderzoek zal duidelijk moeten maken wat hem in de visie van het OM definitief verweten kan worden.” 

De branden vonden plaats in de vroege ochtend van donderdag 24 maart tussen 4.15 en 6.30 uur. De eerste brand was bij een woning aan de Kerkbrink (het oude postkantoor), vervolgens was het raak in de Hoogstraat waar een motorvoertuig - tegen de gevel van een woning - in brand stond. Niet veel later stond er een auto in brand op de Floralaan. 

Op datzelfde moment werd een derde brand gemeld van een schutting op de Otto’slaan. Rond 6.30 uur kwam de laatste melding: een brand aan de buitenzijde van een schuur op de Koningsstraat. De brandweer heeft bij al deze meldingen bluswerkzaamheden verricht. De politie kon tijdens een zoektocht in de buurt de Hilversummer aanhouden. 

De politie kwam diezelfde dag met een oproep aan getuigen om zich te melden en vroeg ook om camerabeelden. Inmiddels heeft een getuige zich naar aanleiding van die omroep gemeld, aldus een woordvoerder. “We hadden al camerabeelden ontvangen vanuit buurtonderzoek, maar we ontvangen nog steeds graag beelden als mensen die nog niet gedeeld hebben met ons. Het gaat dus om beelden rond de locaties van de verschillende branden in de vroege ochtend van 24 maart.”

Er zijn niet meer mensen aangehouden.

Uit de krant