Afbeelding
Foto: Politie

Overvallen snackbar was de Foodmaster aan de Kamerlingh Onnesweg

Politie

HILVERSUM - De Hilversumse snackbar waar dinsdagavond een overval plaatsvond, was de Foodmaster aan de Kamerlingh Onnesweg. Dat bevestigt een medewerker, de zoon van de eigenaar, aan de Gooi en Eembode. 

Volgens de man waren de drie jonge daders hooguit vijftig seconden in de zaak. Rond 21.15 uur uur, vlak nadat de zaak dicht was, kwamen zij de zaak binnen. Eén van hen zwaaide met een mes. “Mijn moeder, die de eigenaar is, begon toen heel hard te schreeuwen en toen renden zij weg. Mijn moeder was best wel geschokt. Gelukkig is niemand gewond geraakt.”

De politie kwam dinsdagavond al met het bericht dat er een overval plaats had gevonden en van de drie verdachten er twee waren opgepakt. In dat bericht staat dat de overval plaatsvond in een snackbar aan de Tom Mandersstraat. In deze kleine straat is echter helemaal geen snackbar. Een politiewoordvoerder erkent donderdag dat de straatnaam niet klopt. “Dit moet de Kamerlingh Onnesweg zijn”, meldt zij. “Ik zal het ook aanpassen in ons bericht.”

Het lukte de politie dus om twee van de drie jongens, allebei 14 jaar, op te pakken. Zij mochten woensdag alweer, onder bepaalde voorwaarden, naar huis. Zij zijn allebei nog wel verdachte in de zaak, aldus de woordvoerder. “Helaas hebben we de derde verdachte nog niet. Hier doen wij nog onderzoek naar.”

Het is niet voor het eerst dat er een overval plaatsvond in de Foodmaster. Ook eind 2018 was de snackbar doelwit van een overval. Een paar dagen later werd een destijds 17-jarige Hilversummer aangehouden. 

Uit de krant